Kronikk om fanfiksjon hos NRK

Jun 09, 2013 03:26

Oppe sent og hva finner jeg? En kronikk om fanfiksjon og planene Amazon har om å selge fanfiksjon ute på NRK Ytring. Den er skrevet av forfatteren Iselin Alvestad og kan leses herKronikken er et innlegg i diskusjonen om fanfiksjon/opphavsrett og hva restriksjonene til Amazon/forfatterne vil gjøre med fanfiksjon som sjanger generelt; om fanfiksjon ( Read more... )

diskusjon

Leave a comment

Comments 11

eve_n_furter June 9 2013, 18:22:00 UTC
Interessant og velskrevet artikkel. Bare synd de ikke kommer til å få noen diskusjon om fanfiksjon der, så lenge de krever innlegg under fullt navn. Akk ja, sann.

Reply

verdande_mi June 10 2013, 15:16:00 UTC
Ja, syns den var overraskende godt skrevet faktisk. Og en diskusjon om fanfiksjon under fullt navn kommer nok ikke til å skje med det første.

Reply

eve_n_furter June 11 2013, 20:09:01 UTC
En annen okei artikkel om KW dukket opp på Aftenposten: Digital nåtid: Amatørene tar ordet - På nettet finnes millioner av tekster der fans dikter videre på film, bøker og TV. Det vil Amazon tjene penger på. av Kjersti Nipen, kulturjournalist.

Reply

verdande_mi June 11 2013, 21:07:31 UTC
Takk for linken :)

Og jeg er enig i kommentaren din; mer et franchiseplattform en noe annet. Jeg ser ikke for meg at et så stort og mangfoldig fenomen som fanfiksjon kommer til å lide noen nød selv om det kommer kommersielle aktører inn i bildet.

Det virker, iallfall gjennom denne artikkelen, som om amazon retter seg mot ungdommer ved å ha inngått avtale for akkurat disse seriene. Men jeg ser ikke for meg at alt vil bli akseptert. Jeg tenker at det vil være ganske strenge restriksjoner på aldersgrense og sjanger f.eks. Jeg tar forgitt at det i hovedsak er rettet mot et amerikansk publikum. Og jeg tror ikke strikken vil bli tøylet like langt som mye annen fanfiksjon eller fifty shades of grey for den sagts skyld. Nå vet jeg ikke hvor eksplisitt den er, men jeg har inntrykk av den ikke er PG-13.

Reply


di_daydreamer June 10 2013, 10:37:58 UTC
Jeg vet ikke helt hvordan jeg føler om dette.

Artikkelen var flott, og heldigvis blottet from den litt kleine "Ooo hva er dette for noe nytt og merkelig" tonen som jeg er blitt vant til fra slike artikler. Skribenten klarte faktisk å nevne slash uten å få det til å høres ut som noe skandaløst.

Men hele den, Amazon skal selge fanfiction greia, føles bare veldig feil for meg. Det virker som de fant ut om fanfiction for å så tenke "Hvordan kan vi tjene penger på dette?"

Reply

verdande_mi June 10 2013, 15:13:43 UTC
Jeg syns også det virker merkelig å skulle selge fanfiction, men de har vel øynet et mulig marked. Vet ikke om jeg enig i at det er et marked der, men det vil vel tiden vise.

Syns artikkelen var god og veldig glad den negative og nedsettende tonen ikke ble brukt. Det er kjekt ikke alle beskriver fanfiction som en snodig raritet utenfor normalen.

Reply

di_daydreamer June 10 2013, 15:40:38 UTC
Jeg kan tenke meg at de som kommer til og ende opp med å kjøpe fanfic fra Amazon er folk som ikke er kjent med fanficton sjangeren, og vet hvordan den florerer, gratis, på nettet.

Reply

verdande_mi June 11 2013, 20:48:41 UTC
Ja, det kan jeg se for meg. Jeg tenker også at det muligens blir mer gen or het kanskje?

Reply


scabby_foot June 17 2013, 11:22:28 UTC
Bwahahhaa, kommentarene sålangt i den nrk-linken, "Tenk dykk ein alternativ historie der folk faktisk brydde seg om fan-fiksjon." lollest.. Her har "Ole Halvorsen" virkelig ikke vært lenge/dypt nok inne på internett ser jeg. ;)

Reply

verdande_mi June 19 2013, 09:57:16 UTC
;) det er nok sant!

Reply


Leave a comment

Up