Doctor Who

Sep 02, 2012 22:41

September har anlänt, skolorna börjar dra igång på allvar, här i Stockholm spöregnar det dagarna i ända... och Doctor Who är äntligen tillbaka på BBC ( Read more... )

diskusjon, introduksjon

Leave a comment

Comments 27

lsw700 September 3 2012, 08:54:19 UTC
Doktor: Den 10. Doctor er min ynglings, men 9. kommer tæt på. Af de klassiske doktorer er det fire og syv som er mine favoritter.

Companion: Rose, Martha, Donna og Sarah Jane er alle fantastiske og jeg har svært ved at vælge mellem dem. Så vælger dem alle sammen.

Favorit Afsnit: The Waters of Mars. Jeg elsker det afsnit over alle andre - og det siger en del.

Ships: Doctor/Rose er min OTP. Men Sarah Jane/Doctor giver mig også følelser (specielt i klassisk Who) og det samme gælder Doctor/Master (dog mest i New Who).

Andet: Jeg er hovedsageligt fan af sæson 1-4.5 af New Who (altså Russel T. Davies årene) men er også ret glad for Classic Who på en lidt nostalgisk måde. De nyere sæsoner med den 11. Doctor har jeg et lidt mere, ehm, anstrengt forhold til. Specielt sæson 6 fandt jeg ret dårlig (sorry) og mit forhold til 11 blev ret ødelagt efter den sæson. Så hvis du elskede sæson 6 og Matt Smiths doctor er jeg nok ikke den bedste at snakke med :P

Reply


kira_dark_wing September 3 2012, 14:21:02 UTC
Doktor: 9 og 10 er mine favoritter - men holder også meget af den første doktor

Companion: Rose og Donna FTW!!!!

Favorit Afsnit: 'The Parting of the Ways' og 'Jorney's end' er mine favoritter - er dog også ret glad for 'Then End of Time' og 'Planet of the Dead'

Ships: Doctor/Rose er min OTP. Men Doctor/Master giver mig også følelser (Slashers Unite!!\o/)

Andet: Jeg er hovedsageligt fan af New Who men er også ret glad for Classic Who. Den 11. Doctor har jeg et lidt... jeg kan ikke lide ham. Jeg blev virkelig skuffet over de nye sæsoner. Jeg er også Torchwood fan, men igen ikke så meget fan af sæson 4(den er simplethen for amerikansk action film for mig)

Reply


stirring_still September 3 2012, 15:16:32 UTC
Jeg er veldig glad i Doctor Who, men har sluttet å se på det nå - jeg liker rett og slett ikke Moffats fortellerstil, så nå venter jeg utålmodig på at noen andre tar over.

Favorittdoktoren min er nummer tre! Og favorittkompanjongen er nok Jo, selv om jeg er veldig, veldig glad i både Martha og Donna.

Og OTP er for alltid Master/Doctor.

Reply

taiyou_to_tsuki September 3 2012, 20:06:12 UTC
Många verkar ha svårt för Moffats version av serien; jag är själv en av dem. Det är synd, för jag tyckte verkligen om säsong 5, men det gjorde ju den gordiska knuten av plot devices/holes som var säsong 6 ännu mer smärtsam... Men jag är en sån där jobbig typ som inte kan låta bli att titta i alla fall. Och sedan bitcha om det. :P

Jag skrev inte ned mina favoritcompanions, eftersom det nog skulle vara lättare att bara göra en lista över dem jag inte älskar... men både Jo och Liz skulle ha legat väldigt högt om jag hade gjort det. Trodde faktiskt inte att jag skulle bli så förtjust i henne som jag blev när jag först såg Terror of the Autons (faktiskt så oroade jag mig för att inte tycka om henne, eftersom jag verkligen vill tycka om alla karaktärer) men mina farhågor visade sig ganska snart oberättigade. c:

Ditt OTP är mitt OTP. Jag försöker att hålla tillbaka alla reaction gifs som skulle kunna användas här.

Reply


(The comment has been removed)

taiyou_to_tsuki September 3 2012, 20:46:23 UTC
Min tanke med att välja favoritepisoder var väl att andra kanske skulle kunna döma mig utifrån min smak. Men sedan insåg jag att jag gränsen mellan drama och crack i Doctor Who är så smal att det inte säger ett jävla dugg. XD

... Jag visste inte att man kunde använda LJ cuts i kommentarer. Jag delar gärna mina (ganska ointressanta) tankar om Asylum of the Daleks i utbyte mot denna hemlighet. O__o

Reply

(The comment has been removed)

taiyou_to_tsuki September 3 2012, 21:58:25 UTC
Det hjälper inte att Doctor Who har ett väldigt brett spektrum när det kommer till genre; min kärlek till Vincent and the Doctor är inte detsamma som min kärlek till Survival. Därför att den ena är vacker och bitterljuv medan den andra... har the Master som kidnappar Doktorn till en planet som förvandlar folk till geparder. Men ja, då har man iallafall en episod för varje tillfälle. XP

Tack! Då ska vi se...

[Spoiler (click to open)]1. Amy och Rorys problem kändes lite... out of left field, så att säga. Jag spenderade väl uppemot halva säsong 6 med att vänta på något konkret om hur att ha deras barn kidnappat och uppfostrat till en mördare hade påverkat Rory och Amy utan att få något svar. Och så kom plötsligt denna lilla twist som totalt missar poängen och det kändes verkligen oväntat och framför allt onödigt eftersom det löser sig i samma avsnitt. Jag är dessutom riktigt less på Moffats tendens att skriva in kvinnor i modersroller... )

Reply


daresensei October 15 2012, 16:20:11 UTC
Hej!

Jag vet att det här inlägget är från förra månaden, men jag hittade det precis nu genom en google search efter svenska sidor som har nåt att göra med Doctor Who och blev väldigt hypad när jag såg att, inte bara är du främst ett fan av den klassiska serien (som jag), men du är även ett stor fan av Big Finish! (som jag) Fram tills nu hade jag allvarligt börjat tro att jag var den enda svenska Doctor Who fan som är så pass inne i detta franchise att jag inte håller mig till TV serien. Så, jag vill väldigt gärna lära känna dig och kanske även träffas IRL nån gång i framtiden (bor vanligtvis i Södertälje, då jag inte går i skolan i Sala som nu, så är rese-mässigt inte alls ologiskt) om du också vill det. Jag skulle i alla fall väldigt gärna vilja ha fler IRL kompisar som är 'whovians' (har typ inga, försöker konvertera några, men har inte riktigt lyckats fånga någon ännu).

I alla fall...

Reply

daresensei October 15 2012, 17:16:28 UTC
.... lite mer om mig som Doctor Who fan:

Hur jag hittade Who: Jag upptäckte först Doctor Who när Ecclestons säsong gick på SVT2. Jag satt och zappade mellan olika kanaler i jakt på ett underhållande tidsfördriv, tills jag såg ett bevingat monster flyga över en kyrka (Father's Day episoden) och där stannade jag. såg resten av Eccleston säsongen... men sen så visade de inget mer på den kanalen.
Ett tag senare så fick jag plötsligt det galna idén att kolla på hela Doctor Who serien från allra första början, med An Unearthly Child som start. Detta har jag nu gjort! jag har med andra ord kommit ikapp serien och måste nu vänta på nya TV avsnitt tillsammans med resten av fansen.

Doktor: Min nuvarande favorit Doctor är den femte (och jag har blivit ett fan av Peter Davison i allmänhet sen jag såg honom i Doctor Who). Däremot så kommer 'min Doctor' alltid vara den första. Han var den första jag 'föll för' och han kommer alltid vara speciell för mig oavsett hur mycket resten av min Doctor-rankinglista kan komma att ändras ( ... )

Reply

taiyou_to_tsuki October 15 2012, 21:48:17 UTC
Jag tror inte jag kan välja favvo companions, speciellt inte nu då Big Finish har lyckats höja min uppskattning av de jag inte såg som favoriter förrutTrufax; det är nog mer en fråga om "vilka älskar jag lite mer än alla andra"... vid just det tillfället någon frågar ( ... )

Reply

taiyou_to_tsuki October 15 2012, 21:20:28 UTC
Hej hej!

Jag är själv lite förvånad över att det är så svårt att hitta svenska Doctor Who fans? Stockholms Star Trek-förening som vart med i mer än tio år arrangerar fortfarande watchalongs, nog borde vi Whovians kunna skrapa ihop någon form av samhörighet. :P Dock kan jag garantera att vi inte är de enda, eftersom jag har flera vänner som alla är med i fandom till varierande grader.

Jag har ingenting emot att träffa fler fans, online eller irl! Du kan lägga till mig här på LJ; min mejladdress finns på min profil men är bara synlig för Vänner. Jag finns även på Tumblr, MSN och Skype.

Reply


Leave a comment

Up