Для пришвидшення інавгурації Порошенка можуть змінити законодавство

May 29, 2014 07:15

Депутат «Удару» Сергій Каплін підготував зміни до закону, які дозволять провести інавгурацію новообраного президента на кілька днів раніше. Каплін сподівається, що депутати підтримають його ініціативу, і новий глава держави зможе присягнути народові вже 2-3 червня, - повідомляє Українська правда.
«Раніше між оголошенням офіційних результатів виборів і вступом у повноваження мало відбутися 10 днів. Сьогодні ми не можемо чекати так довго. Ми отримали сигнал від народу, який проголосував за єдиного кандидата в першому турі. Тому тепер справа за Верховною Радою», - заявив він, нагадавши про складну ситуацію на сході України.

Як відомо, за результатами обробки 99.42% електронних бюлетенів на позачергових виборах президента, які відбулися 25 травня, перемагає Петро Порошенко. Він набрав 54,71% голосів. На другому місці екс-прем’єр Юлія Тимошенко з 12,81% голосів.

В Україні розпочалась підготовка до інавгурації президента

Турчинов доручив підготувати інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка

В. о. президента України Олександр Турчинов доручив підготувати інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка, - повідомляє ТСН з посиланням на Ліга.Новини.

Про це йдеться в наказі N494/2014. Для забезпечення проведення заходів, пов’язаних з інавгурацією, буде створено організаційний комітет і затверджено персональний склад цього комітету.

Міністерство закордонних справ України повинно буде запросити дипломатів іноземних держав і вирішити питання, пов’язані з їх перебуванням в Україні.

Міністерство внутрішніх справ України, Головне управління МВС у Києві мають вжити додаткових заходів із забезпечення громадського порядку під час підготовки та проведення інавгурації.

Кабінет міністрів, Державне управління справами буде здійснювати фінансове та матеріально-технічне забезпечення заходів, а в обов’язки Державного комітету телебачення і радіомовлення увійде забезпечення широкого висвітлення в засобах масової інформації інавгурації глави держави.

Законодательство, Сроки, ВРУ, Президент, Порошенко Петр

Previous post Next post
Up