Nuo prevencinio sulaikymo iki prevencinio teisingumo

Aug 08, 2010 03:20


Ankstyvą pavasarį buvau pakviestas  į Vilniaus universiteto teisininkų diskusiją apie Lietuvos baudžiamosios teisės istoriją, pamatinį požiūrį į mirties bausmę. Šiaip jau buvo labai įdomu. Tačiau buvau nustebęs, kad ten dalyvavusių jaunų žmonių (esu tikras, daugelis jų buvo teisės studentai) renginio pabaigoje paklausti, ar yra girdėję apie ( Read more... )

teisė, lietuva, teisingumas, prokuratūra

Leave a comment

Comments 6

rokiskis August 8 2010, 00:53:52 UTC
Puiki analizė, kaip dažniausiai ir būna su tavo straipsniais, aš jaučiuosi truputį kreivai, nes netgi neturiu, ką pakomentuoti. Pernelyg tu gerai rašai.

:-)

Reply

ryst1966 August 8 2010, 01:51:00 UTC
Na jau, na jau: 20 cm pakilau nuo žemės ir nebegaliu nutūpti savo noru... :) Aš kartais pagalvojęs pagaunu save, kad kažkada gyvenimas taip lėmė ilgai dirbti Seime, Vyriausybėje. Žurnalistui tai neįkainojama patirtis ir visai nedaug mano kolegų ją turi: kažkada vienas amerikonas aiškino apie tokius dalykus kaip "institucijos istortija", "administracinė patirtis", etc.

Ir vis dažniau suprantu: jeigu tų - sunkiai moksliškai apibrėžiamų dalykų sukaupęs neturi, tiesiog tavo porfelis ar kompas yra tuščias. O politikoje, kur veikia įvairūs smagračiai, velenai neturėdamas tokios patirties bagažo gali suvis žlugti kaip žurnalistas. Paprastai kabinamasi už kokios adatėlės ir iš jos bukumo, nešvarumo kurpiama istorija.

O esminės problemos nėra identifikuojamos.

Reply

xerksas August 8 2010, 06:02:10 UTC
O dabar užduok sau klausimą - koks nuošimtis šiuo metu Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės darbą nušviečiančių reporterių turi didesnę, nei 5 m., darbo patirtį?

Reply

ryst1966 August 9 2010, 00:33:15 UTC
Na, pagal tokią logiką mes su tavim turėtume būti velniškai paklausūs :)

Reply


Leave a comment

Up