Pro priekines duris...

Jun 24, 2010 04:47

Būtų visai nebloga, jeigu keleivių įsidinimo į visuomeninį transportą tik pro priekines duris idėjos tėvai, pirmučiausiai tatai išbandytų savo nuosavais kūnais. Pageidautina - darbo dieną ir piko metu. Gal tada kokia suspaustos nuosavos subinės patirtis pamažu nutekėtų iki smegenų ( Read more... )

biurokratija, lietuva, vilnius, transportas

Leave a comment

Comments 7

grybukaras June 24 2010, 09:02:58 UTC
Tai buvo gi jau prieš kelerius metus padarę tas priekines duris. Per porą mėnesių numirė natūralia mirtimi. Jie truputį pasilengvina sau užduotis, lyg netyčia nepastebėdami, kad tie sėkmingai veikiantys pavyzdžiai Europoj - pavyzdžiai su absoliučiai kitos kokybės paslaugom. Ten kur tokia sistema veikia - nėra grūsčių - pvz. Amsterdame ar Kopenhagoj. O kur jos yra - nėra tokios sistemos. Mūsų išradėjai kaip visada mėgins sukryžminti kiaulę su narcizu, nes jiems patiems taip patogiau.

Reply

rokiskis June 24 2010, 09:42:52 UTC
+1

Reply

starlin_elvea June 24 2010, 12:54:34 UTC
Na, Londone irgi grūsčių pakanka. Bet ten autobusuose maišyta sistema. Dviaukščiuose autobusuose įlipama per priekines, išlipama per galines (vienerias) duris. Juose Oyster Card skaitytuvas yra tik prie vairuotojo kabinos, taigi net jei įsibrausi per galines duris, turėsi grįžti prie vairuotojo pažymėt kortelės. Bet yra populiarių maršrutų, kuriais važinėja ne dviaukščiai, o ilgi vienaukščiai. Į juos įlipti galima per bet kur, prie kiekvienų durų - po kortelės skaitytuvą. Bet per priekines duris irgi paprastai neišlipinėjama.
Beje, norint išlipti stotelėje, reikia paspausti stop mygtuką, kiekvienoj nestoviniuoja.

Reply


versmes June 24 2010, 10:09:52 UTC
Jau metai ši sistema veikia Klaipėdoje. Ir labai gerai veikia ( ... )

Reply

ryst1966 June 24 2010, 10:40:16 UTC
Džiugus optimistinis motyvas. Jeigu sistema veikia Klaipėdoje, galbūt veiks ir Vilniuje. Dėl to nesilažinčiau.

Suabejojau dėl to, kad pas įprasta mažiau galvoti apie keleivius (tuos, kuriems vis. transportas yra skirtas), o daugiau - apie vairuotojų, parkų administracijos darbo patogumą.

Dar šiais metais kažkuriam transporto veikėjui šovė į galvą (motyvų iki šiol nelabai pagaunu) pro priekines autobusų ir troleibusų duris apskritai nieko neleisti. Nei išlipti, nei įlipti. Reikėjo matyti, kaip buvo "patogu" tiems keleiviams, kurie piko valandomis stotelėse sulaukdavo dvidurio autobuso (yra čia, kaip ir Klaipėdoje privežta tokių naudotų manų, mersų kokių pekiolikos metų senumo), pro jas turėdavo išlipti ir įlipti.

Suprantama, kadangi uždaros priekinės durys vairuotojams buvo labai patogu, tai jie parėdymo jų neatidaryti šventai laikėsi. Tačiau kas darėsi prie vienintelių likusių - jiems nelabai terūpėjo.

Bet - galbūt :)

Reply

grybukaras June 24 2010, 11:59:25 UTC
Klaipėdoj srautai gerokai mažesni, o ir autobusų maršrutai gerokai logiškesni - daug mažiau tokių kartą per valandą pusę miesto apvažiuojančių monstrų, kurių kas antroj stotelėj laukia po 15 žmonių. Aš sunkiai įsivaizduoju, kaip atrodys ta tvarka pvz. Žaliojo tilto stotelėj Vilniuj. Ten jie net nesugeba sutvarkyt eismo, kad piko metu neužkimštų pusės tilto ir visos gatvės atkarpos tarp 2 sankryžų. Autobusai netelpa. Žmonių minios. Ir įtariu, kad apie tai niekas negalvojo - numes atsakomybę vairuotojam, kurie spjaus į visą tą sistemą, kuri realiai negalės veikti. Ji iš bėdos, ne piko metu, gal ir pasiteisintų dažnuose maršrutuose iš miegamųjų rajonų į centrą, kur keleivių kiekis maždaug tolygus 5-8 stotelėse, išdėstytose tame miegamajame rajone. Maždaug kaip ir yra Klaipėdoj. Bet kas dėsis troleibusuose, kurie vos ne visuomet pilni, ir kur keleiviai važiuoja po 2-3 stoteles, t.y. nuolat įlipa/išlipa, arba retuose autobusuose, važiuojančiuose į kokią Naują Vilnią ar panašius nutolusius rajonus, kur keliose stotelėse maršruto galuose ( ... )

Reply


dzejus June 26 2010, 12:16:49 UTC
atkreipiau dėmesi, kad bent jau dalyje trūlikų sumažino vairuoptojų kabinas ir dabar lyg ir nekyla problemų pilnai atidaryti pireikines duris. bet kaip sistema veiks tai nzn nzn

Reply


Leave a comment

Up