Glucksmannui pralaimint

Nov 21, 2009 15:52

Herman Van Rompuy + Catherine Ashton = ?

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nesusilaikiau nekyštelėjęs savo trigrašio naujųjų ES lyderių tema. Juoba iš tų "rinkimų", jų procedūros ir viso to briuselinio turgaus, kurį korektiški politikai vadina aukščiausia kompromiso paieškos forma (veik politikos mediumu), gavau seniai lauktą atsakymą.

prancūzija, rinkimai, europa, vokietija, es, politika

Leave a comment

Comments 8

shankeris November 21 2009, 15:14:07 UTC
sveikas atvykęs į vieningą europą:)
"rinkimai" tiek pat skaidrūs, kaip ir į politbiurą...
visų EU valstybių piliečiams ir verslui(LT taip pat) nėra jokio skirtumo, kieno išteklius naudoji gamindamas energiją. svarbi yra energijos kaina,
tad dėl "vieningos" energetinės politikos godojimo - gal galėtum trumpai paaiškinti, kaip tai turėtų atrodyti pagal tave, Rytai?

Reply

ryst1966 November 22 2009, 13:14:36 UTC
Super: geras klausimas. Mano supratimu, bendros ES energetinės politikos buvimą arba nebuvimą galima būtų pačiupinėti pagal tris esminius požymius - bendras energetikos funkcionavimo taisykles ES viduje Europos rezidentams ir nerezidentams, vieningą ES poziciją derybose su energetikos žaliavų tiekėjais Rusijoje, Vidurio Rytuose, Norvegijoje ir Šiaurės Afrikoje, taip pat pagal bendrų "europinių" energetinių projektų įgyvendinimą arba žlugimą.

Reply

shankeris November 22 2009, 16:26:00 UTC
Sakykim, kad tiksliai diagnozei nustatyti reikia trijų teigiamų atsakymų. Bandom ( ... )

Reply

ryst1966 November 23 2009, 01:35:19 UTC
Aš ganebūiau toks skeptiškas dėl pirmojo punkto. Šioks toks III Energetikos paketas yra. Kitas klausimas, į ką visa tai transformuosis.

Reply


zalias_bebras November 21 2009, 20:29:54 UTC
Kažkodėl mūsų žmonės kvailai įsitikinę, kad eurokomisarai yra ministrai. Nei velnio - jie yra koordinacinių biurų vadovai (tai ne tik kad ne koordinatoriai, bet dar ir visą techninį darbą už juos personalas atlieka). Prezidentas - tai toks “iškamša“ ar “zycpriedsedatel“, visų šitų koordinatorių veidas. Ir tiek. Tad rinkimo tvarka labai gerai atspindi jo vaidmenį, svorį ir funkcijas - nieko neprikiši! :)

Gal šiandien Gluksmanas pralaimėjo, bet pagalvokime, prisimindami istoriją, ar kažko mainais neišlošėme? Per didelis federalizmas pastūmėjo JAV į pilietinį karą. Gal šis integracijos per dezintegraciją (sic!) procesas kaip tik savotiškai nuo jo išgelbėja ateityje?... Go figure. (c)

Reply

ryst1966 November 23 2009, 01:37:46 UTC
Štai iš čia ir kylas esminis klausimas: kam reikėjo visokių konstitucijų ir Lisabonos sutarčių. Naujų iškamšų ir zicpirmininkų radimasis man rodo, jog esminis dalykas - burnos užčiaupimas ES mažiukams. Didieji toliau žais savo žaidimus, o ES politika bus dar neskaidresnė.

Reply

zalias_bebras November 23 2009, 07:37:00 UTC
Tai aišku gi: mažiukai kaip Malta, Liuksemburgas ar ta pati Belgija žino kada patylėti. O save didele laikanti Lenkija ar jos kaimynė Lietuva, tarkime, akis drasko. Kur tai matyta? Va ir einama link federalizmo, kad ir ką jis ES atveju reikštų.

Reply


e_griseus November 22 2009, 15:03:40 UTC
“Hello Tony?It’s Herman.”
“Who?”
“Well, Herman from the EU.”
“Who?”
“Herman van Rompuy from Brussels.”
“Who?”
“President of the European Council.You have to call Barack and explain who I am.”

Reply


Leave a comment