Post scriptum žiniasklaidos antraštei - 1

Nov 09, 2009 02:09


 "Mažumos vyriausybė irgi gali dirbti", - sako Europos parlamento narys ir TSKD patriarchas Vytautas Landsbergis.

Jokios abejonės.

Trigrašiai ta pačia tema: ką ji gebėtų nuveikti būdama mažumos vyriausybė - kokius įstatymus galėtų inicijuoti, kokį valstybės biudžeto variantą gautų iš Seimo rankų? O be to kaip veiktų šalutiniai mažumos vyriausybės ( Read more... )

vyriausybė, ekonomika, landsbergis, krizė, politika

Leave a comment

Comments 5

zalias_bebras November 9 2009, 08:37:53 UTC
O tai kas čia man dar neseniai užsidegęs įrodinėjo, kad Parpiesorius viską paskaičiuoja? ;)

Reply

ryst1966 November 9 2009, 08:48:49 UTC
Prapiesorius išskaičiuoja, kaip likti valdžioje. O vat to išlikimo kainos neįkalkuliuoja.

Reply

zalias_bebras November 9 2009, 09:11:17 UTC
Tai kad liūdna, bet alternatyvų tai nėra? Juk nei DP, nei LSDP, nei NSDP nepateikia irgi nieko gero, kas situaciją turėtų pagerinti. Toks įspūdis, kad pateikiama “belenkas“, o paskui daromas PR, kad “va, pateikėme, o čia mūsų neklauso“ - nes puikiausiai žinoma, kad niekas neskaitys to, kas ten parašyta, net jei bus surašyta absurdai. Taip ir “diskutuojama“: tu manęs negerbi - aš tave gerbiu; ne, negerbi - tai kad gerbiu gerbiu; oi ne, negerbi - baik jau, tikrai tikrai gerbiu. Ir iki absurdo.

Kitaip tariant, arba irgi be plano ir supratimo, arba turima nukištas kažkur giliai giliai, kad valdantieji nenusirašytų?...

Reply


e_griseus November 9 2009, 09:21:16 UTC
Tai kad šalutiniai veiklos aspektai būtų ne ką geresni, jei į koaliciją būtų paimti Uspaschio ar Kirkilo lygio veikėjai.

Reply


ryst1966 November 9 2009, 09:36:19 UTC
Čia, ko gero, net kelios problemos. Viena vertus tokio kalibro politikui apskritai nederėtų garsiai svarstyti apie mažumos vyriausybės perspektyvas, kol net formaliai jų nėra. Reikalas tas, kad visai ne politinė, o visokia verslo ir finansinė aplinka tokius signalus gaudo ir į juos jautriai reaguoja.

Kita vertus, jeigu jau buvę koalicijos partneriai jau nurašyti galutinai (jie, atrodo, tenorėjo kuklių ministrų portfelių: kas šiais laikais dar norėtų vadovauti kultūrai ar aplinkos apsaugai...), pravartu būtų imtis pavyzdį iš socialdemokratų, kurie visais laikais viliojo naujus narius į savo frakciją net iš koalicijos partnerių. Be jokių skrupulų ir jokių moralės traumų.

Summa summarum: du ministrų portfeliai yra nepalyginti pigiau už signalus apie mažumės vyriausybės perspektyvas.

Reply


Leave a comment

Up