Pradedam procedūrą prieš TV3

Oct 26, 2009 04:51



Šįryt Lietuvos radijo ir televizijos komisijai išsiunčiau tokio turinio laišką:

LRT Komisijai

Gerbiamieji ponios ir ponai,

Praėjusios savaitės šeštadienį TV3 kanalu rodytos laidos "Šok su manimi" metu po vieno šokių numerio vertinimo komisijoje dalyvavusi aktorė (balerina?) Eglė Mikulionytė viešoje vietoje nevartotinais žodžiais įvertino tos poros ( Read more... )

tv3, tv, procesas, lietuva, etika, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 55

kashkas2 October 26 2009, 05:14:23 UTC
Grynai is smalsumo - jei vis delto kreipsites privataus kaltinimo tvarka - kokia kompensacija Jus tenkintu? Pinigai? Viesas atsiprasymas? "Sok su manim" perkelimas i 23 valanda? I netiesiogini eteri? Privaloma paskaita visiems ziuri nariams? Asmeninis E. Mikulionytes atsiprasymas Jusu vaikams?
Siaip idomu :)

Reply

ryst1966 October 26 2009, 10:21:54 UTC
Tiesą sakant, apie tai negalvojau. O ir variantų galima tikėtis įvairių. Kažkur komentaruose rašiau, jog TV3 kanalas kurio nors atsakingo savo pareigūno lūpomis turėjo galimybę savo žiūrovų atsiprašyti dar savaitgalį. Bet neatsiprašė.

Savaitgalį po interneto portalus išplatintose greičiausiai PR specialistų surašytose atąskaitose apie incidentą nebuvo net užsiminta. Tik šiandien kažkurioje iš svetainių yra užsiminta apie nuskambėjusius keiksmus pridėjus Valstybinės kalbos komisijos komentarą apie šios bejėgiškumą.

LRTK gali surasti pretekstą mano prašymo nesvarstyti, "prisikabinti" prie formos, turinio, ne vietoje padėto kablelio, etc.

Neatmesčiau tikimybės, jog TV3 vadovų požiūris gali būti ir toks: kas čia per utėlė išdrįso aplink dramblį ropinėti.

Manau kiekvienu atveju kistų ir pageidaujamos satisfakcijos kaina. Man labiausiai įdomu, ar tebeegzistuoja kokios nors bendros normos ir ribos.

Reply


apie "griežtas sankcijas" liutauras October 26 2009, 05:23:51 UTC
nesu galvų kapojimo entuziastas, tačiau šiuo atveju tikrai buvo peržengta rimta riba. būtų gražu, jeigu klaidą kuo skubiau imtų taisyti pati TV3 ir, pavyzdžiui, savanoriškai pasižadėtų per ateinančius metus skirti min 10 proc. eterio visuomenės kultūros ugdymo turiniui.

grynai teisiniu požiūriu, detaliai nenagrinėjęs teisės aktų, spėju, kad TV3 formaliai išliptų sausa iš vandens - tyčios nėra, o "ekspertų" elgesys tiesioginės transliacijos metu iš tiesų sunkiai kontroliuojamas.

kita vertus, precedentų būta ir Lietuvoje - net keletas žinomų atvejų iš sporto transliacijų, garsusis Vilmos Čereškienės atvejis, keletas pavyzdžių humoro laidose. tiesa, visi jie yra "darbiniai", tuo tarpu Eglės Mikulionytės veiksmas akivaizdžiai tyčinis, todėl ir sprendimas turėtų būti kitoks

Reply


anniemariex October 26 2009, 06:57:02 UTC
aš tai džiaugiuosi, kad nebus tylomis nuleista. bent jau tikiuosi.

Reply


mato_taupa October 26 2009, 07:08:56 UTC
Na čia ir griebėt jautį už ragų :-)
Va, praminsite takelį - ir pasipils jums iš paskos kiti :-)

Reply

kreivarankis October 26 2009, 07:23:53 UTC
Bet gi jūs pats tą žodį prieš tai esančiame komentare pavartojote, netgi "užboldintai".

Reply

e_griseus October 26 2009, 08:13:30 UTC
O kaip kitaip atskleisi?
Šiaip jau pagal bylą Liutauras prieš Seimą Ryto tinklaraštį galima laikyti visuomenės informavimo priemone; tad Rytas iš "Tele 3" gal sulauks panašaus pobūdžio rašto. :)

Reply


kamanesduzgia October 26 2009, 08:03:41 UTC
jei bus galimybė, praneškit apie proceso eigą ar bent jau atsakymą iš TV3:) įdomu ir teisinga.

Reply


Leave a comment

Up