Getting Past Central Europe's Low-Wage Legacy. E. Lucas

Apr 02, 2011 05:00


Nepasakyčiau, kad labai išsamus, tačiau visai neblogas Edwardo Lucaso tekstas. Pirmiausiai Baltijos šalių lyderiams, kurie galbūt norėtų tapti jau dabar gyvaisiais "ekonominės krizės įveikimo" klasikais. Veik genijais. Iš tikrųjų, Baltijos šalyse dar nieko konstruktyvaus nenuveikta, jeigu nevertintume iš esmės teisingai pasirinktos finansinės ( Read more... )

valstybė, biurokratija, lietuva, baltijos šalys, europa, kubilius, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 1

ext_182757 April 12 2011, 08:44:49 UTC
Hmm, niekas nekomentavo.

"Iš tikrųjų, Baltijos šalyse dar nieko konstruktyvaus nenuveikta, jeigu nevertintume iš esmės teisingai pasirinktos finansinės sistemos stabilizavimo taktikos."

Kokios tokios "taktikos". Ar, Rytai, turi kokių ekskliuzyvinių žinių apie kažkokios slaptos protingos taktikos buvimą, ar ką čia turi omenyje?

Vienintelė man žinoma vieša taktika buvo lito konvertabilumo fiksuotu kursu palaikymas brangiai skolinantis užsienyje, konvertuojant pasiskolintas lėšas į vietinę valiutą (užsieniui priklausančiuose) komerciniuose bankuose, kad tie turėtų kuo atsiskaitinėti su užsienio kreditoriais. Na, dar gal ES paramos lėšų parkavimas, paramos panaudojimą vilkinant, o aktyvus naudojant tarpbankiniams atsiskaitymams. Mano supratimu, tai buvo labai ydinga "taktika", faktiškai - valstybės išvogimas naudojantis ypatingomis aplinkybėmis.

Gal aš iš tiesų ko nors nesuprantu? Apšviesk, prašau.

Reply


Leave a comment

Up