Ir vis dėlto tai veikia :)

Dec 01, 2010 17:19


Politikų sprendimas uždrausti gydytojams receptuose įrašyti medikamentų pavadinimą (prekės ženklą) sukėlė ne tik jų pasipiktinimą. Mano žiniomis, nepatenkintųjų šiuo sprendimu lobistai ir šiandien dūzgia mindydami savo batų padus bei automobilių padangas, kursuodami tarp Seimo, Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos. Žinoma, siekdami ( Read more... )

buitis, lietuva, farmacija, verslas, medicina

Leave a comment

Comments 5

lyja December 1 2010, 15:57:44 UTC
pritariu. man, pvz., irgi yra skirtumas mokėt 22 ar 7 lt :)

Reply


nauticalis December 1 2010, 16:30:56 UTC
O man tai vakar klausimas pasistojo: kur pradangino mūsų nerinktoji jos ekselencija įstatymą dėl mažmeninės prekybos antkainių? Kažkaip visi terminai pasirašymui arba vetavimui lyg ir baigėsi? Tai kur sprendimas? Grąžinti tobulinti Seimui nebegali - Adamkus tą jau darė.

Nes ir man, kad ir ne už vaistus, bet mokėti už produktus mažiau irgi norisi. Nes anksčiau būdavo: nueini į parduotuvę ir nieko neparsineši už 50 litų, o dabar - nieko neparsineši jau už 100 litų... :)

Reply


nemunas December 2 2010, 10:09:51 UTC
sumažino kainą, nes nebereikia taip dažnai skraidinti gydytojų į Hurgadą :)
yra šitoj tvarkoj ir privalumų ir teūkumų, bet privalumų kol kas daugiau.

Reply

ryst1966 December 3 2010, 01:29:35 UTC
Na, sekant tokia logika, tai netrukus turėtų skraidinti farmacininkus-vaistininkus. Jeigu dar neskraidina. Tačiau, kaip sakoma, iš tikrųjų neniekinkime to džiugaus laikotarpio, kada bent neilgai džiaugiasi vartotojas.

Reply

nemunas December 3 2010, 09:30:01 UTC
po minėtų pertvarkymų farmacijos kompanijos pakeitė veiklos strategiją. atleido dalį gydytojus vizitavusių atstovų, sustiprino vaistinių lankymą. visas galimybes kontroliuoti gydytojų išrašomus kiekius turi, tačiau informacija gali būti iškraipyta, todėl sumažėjo rėmimo programos.
o šiaip asmeniškai aš džiaugiuosi tuo, kas padaryta, bet kaip visada nuodai turi priešnuodį, todėl atsakingoms valstybės institucijoms reikia vykdyti nuolatinį stebėjimą ir adekvačiai reaguoti į situaciją tam, kad išlaikyti pasiektus gerus rezultatus.

Reply


Leave a comment

Up