Verslo kontrolės naštos mažinimas - "saulėlydžio" keliu

Oct 31, 2010 03:31

Drąsiai pavasarį pradėtos ūkio ministro Dainiaus Kreivio verslo kontrolės mažinimo iniciatyvos (šiaip jau - tokios savo užmojais kuklokos, neradikalios) baigiasi kažin kaip neaiškiai, tarsi dumblinam vandeny. Panašu į Valentino Milaknio vadovautą biurokratijos saulėlydžio komisiją, apie kurią gal pusmetį nieko negirdėti.

Šiaip - nieko nuosatabą ( Read more... )

biurokratija, lietuva, kreivys, verslas, politika

Leave a comment

Comments 1

ext_304919 October 31 2010, 19:52:36 UTC
Man kažkodėl atrodo, kas Kreiviui kova su biurokratija - ne pagrindinis prioritetas. Pirma, kova tikrai sunki ir sunkiai laimima, ir tikrai dėl objektyvių priežasčių, juk mes sąlyginai turime mažiau valdininkų nei ES vidurkis: tik jų išnaudojimas - kitas reikalas. Antra, pagal Pareto dėsnį, tai ši kova reikalautų 80 proc. visų pastangų (jei ne daugiau), o rezultatas - mažai pastebimas. Nes jei žmogui popierius biurokratas sutvarko greitai - tai jis priima kaip savaime suprantamą duotybę, kai bet koks vilkinimas - erzina.

Bet kad straipsnis yra regioninėje spaudoje - labai sveikintinas dalykas, mat žmonės provincijoje iš tikro biurokratiją ir valdininkų pasikėlimą priima kaip savaime suprantamą. O dabar nors pamąstys, kad gali būti kitaip. Ir už tai autoriui - ačiū!

Reply


Leave a comment

Up