Politkorektiškumo grimasos

Oct 22, 2010 14:09


JAV National Public Radio atleido Juaną Williamsą, kuris TV kanalo Fox laidoje prisipažino, kad skrisdamas lėktuvu nervinasi tarp bendrakeleivių išvydęs musulmonų. NPR trečiadienį su žurnalistu nutraukė kontraktą, nes jo žodžiai neatitinka redakcijos standartų beigi praktikos, todėl kelia nepasitikėjimą J. Williamsu kaip politikos apžvalgininku. ( Read more... )

žurnalistika. žurnalistai, religija, islamas, jav, politinis korektiškumas, politika, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 3

nauticalis October 22 2010, 12:12:29 UTC
Galvoti niekas nedraudžia. Kalbėti viešai, kuomet turi įtakos formuodamas viešąją nuomonę - kas kita. :) Manau tuo JAV standartas ir remiasi.

Supranti Ganapolskį, tarp kitko. Man buvo grįžtant vos ne pirmu pagaliau leistu reisu iš JAV kaip tik po 9/11. Stovim su biču iš Dar-es-Alamo (tai vienas iš dviejų miestų, kur teroristai susprogdino JAV ambasadas, kuomet nukentėjo daug vietinių, o ne “jankių“ - kitas mietas yra Nairobis) eilėje, šnekučiuojamės, kai už mūsų atsistoja “arabas“. Iš išvaizdos, pamanau - labai panašus į David Suchet (jis vaidino Erkiulį Puaro). Mudu susižvalgom - po tų 9/11 “skrydžių“ labai didelio noro su ta “arabų nacija“ skraidyti nei aš, nei pašnekovas iš Afrikos, matau, kol kas neturim.

Aš atėjusįjį užkalbinu. Kalbantis greitai paaiškėja, kad jis yra žydas ir gyvena kibuce, tad jo požiūris į arabus - “savotiškas“. :)

Valio! Na, tikrai ramiau skridau. :D

P.S. turiu užrašų knygutę, kurioje mano vardas įrašytas arabiškai - užrašė man palestinietis, nuoširdžiai nekenčiantis “izraeliečių“ ir šito neslepiantis. ;)

Reply


maumaz October 22 2010, 12:52:59 UTC

ifigenija November 5 2010, 12:27:06 UTC
Vokietijoje buvo panasus skandalas su Thilo Sarrazin(buvo ir lietuvisku straipsnio vertimu internete).Vieno banko veikejas pasisake kaip privatus asmuo, kad mazumos nenori integruotis, o tik reikalauja is valstybes. Tai ir is partijos ismete ir berods is pareigu banke atleido...O jo parasyta knyga paprasti zmones jau isgraibste...

Reply


Leave a comment

Up