Vietoje energetikos elementoriaus

Sep 28, 2010 04:19

Kas sakė, kad energetika yra nyki tema, kuri kelia nebent galvos skausmą. Kas sakė, kad šia tema tiesiog esmės neįmanoma sudėlioti į lentynėles.

Vienas entuziastas man atsiuntė du filmukus. Dėl išvados moralo dalyje - galima ginčytis arba sutikti. Tačiau man atrodo, kad iki šiol neteko matyti taip sugromuluotos problemos - tarsi iš elementoriaus.

Read more... )

rusija, ekonomika, geopolitika, lietuva, energetika, politika, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 9

nemunas September 28 2010, 07:00:02 UTC
Neblogai sukalta - gražios nuotraukos - negrai, putinas, protestuotojai, animacija, bet man primena klišinį paranojos atvejį. Kas būtų, jeigu būtų.
Dėl prisijungimo prie UCTE, tai apskritai atkira kalba. Intarpas pateikiamas , kaip didžiausia nelaimė. Realiai intarpas gali būti labai laikinas dalykas. Svarbiausia, šiuo atveju - linija. Nutylima, kad esami Lenkijos tinklai negalėtų užtikrinti pakankamų kiekių į Baltijos šalis, kad palaikytų reikiamą dažnį.

Reply

ryst1966 September 28 2010, 10:28:50 UTC
Neskubėčiau čia pritaikyti paranojos vertinimo skalės. Nors iš tikrųjų dažniausiai taip ir elgiasi mūsų energetikai.

Tai yra vienaip ar kitaip grįsti piliečio klausimai. Emocijos ir kai kurie kategoriški apibendrinimai, man atrodo, yra visiškai pateisinami ta prasme, kad 20 metų energetikos saugumo, perorientavimo, etc. požiūriu - iš esmės nieko neįvyko. Taigi ir avys, ir juodaodžiai - visiškai pateisinamos metaforos.

Vertingiausia reakcija į tokį požiūrį būtų profesionalūs atsakymai (pvz., kaip paties dėl jungties su UCTE) į klausimus.

Reply

nemunas September 28 2010, 11:27:14 UTC
I'll do my best. Pasistengsiu artimiausiu metu prašyti plačiau apie tą UCTE jungties problemą, bet, skirtingai nuo dujinių reikalų man elektrai prireiks šiek tiek laiko.

Reply


lyja September 28 2010, 07:26:31 UTC
o jooo.. panašiai kaip ir su IAE uždarymu - laikas uždaryti atėjo labai netikėtai :)

Reply


vklase September 28 2010, 15:08:00 UTC
tas bitėnų stulpas - iš tikrųjų toks simbolis, kad oi.

Reply


sielojramu September 28 2010, 15:23:27 UTC
labai gaila, kad pasakojimo stilius toks demagoginis, vien del to nepasieks protingesniu zmoniu galvu

Reply

ryst1966 September 29 2010, 06:21:54 UTC
Du dešimtmečiai kaip mat ir rodo, kad protingesnių galvų toji info nepasiekia kad ri kaip protingai nekalbėtum.

Reply

sielojramu September 29 2010, 08:03:15 UTC
Viena is bedu, kad zurnalistu kalbejimas apie sias problemas yra labai fragmentiskas, truksta placiu apzvalgu nuo alfos iki omegos. Bet kalbant apie tai nebutina, kas antram sakinyje tiesiogiai ar netiesiogiai kalbeti apie samoksla.

Is kitos puses, valstybiniu energetiku kalbose daugiau vatos ir miglos, nei logiskos minties uzuomazgu. Kodel taip yra? Galima zvalgytis i Maskva, bet man panasiau, kad ponaiciai atsakingi uz energetika zaidzia geopolitinius zaidimus, kurie ne visai pagal ju jegas ir galimybes. Ir turbut uzkulisiuose gauna daugiau sprigtu nei laimi strateginiu pergaliu, ko pasekoje viesoje erdveje viskas atrodo kaip pelke.

Kitas klausimas, kodel zurnalistams nepavyksta iskapstyti (o gal atnarplioti) to uzkulisinio teatro faktu, labiau konkretesniu nei retoriniai speliojimai apie samoksla. Kartais atrodo, kad rasti CZV "kalejimo" arklides lengviau :) Nors neatmetu, kad as ka nors praziopsojau ir viskas i sviesa isvilkta ir isnagrineta.

Reply


ext_308293 November 3 2010, 15:52:34 UTC
Kaliningradas yra eksklavas ,o ne anklavas (maža pastabėlė) :)
Šeip geri filmukai

Reply


Leave a comment

Up