Кулінарні ізвращєнія

Jul 09, 2006 22:08

Хє-хє, але сьоня деньок :)))
Спершу ми були в центральних касах, і подорож до улюбленого Ужгорода стала незаперечним хвактом.
Потім ми все ж таки вирішили піти на "Країну мрій".
Прогулялись до Вокзалу, але через мою дурстіку сіли не на метро, а на маршутівку до моста Патона. Десь за кілометри 2 до нього Гєкусь вирішив "зрізати" і ми весело блукали Звіринецьким кладовищем.. Потім потрапили на якусь СТО тракторів і сміттярок, зрештою таки дійшли до Співочого поля.
Фест нас сьогодні не вразив, ба навіть розчарував... Можливо ми занадто багато від нього очікували.
Єдиною втіхою стала нетрадиційна вечеря.
Сьогодні на вечерю у нас був холодний огірковий супчик таратор і салат із морепродуктів.
Таратор
на 2 порції: 4 огірки, 7 грецьких горіхів, 2 зубці часнику, 0,5 л йогурту, кріп, базилік, сіль.
Огірки чистимо від шкірки.
У кожну тарілку натираємо на грубій терці по 2 огірки, половину горіхіів, видавлюємо зубець часнику, додаємо зелень і сіль.
Заливаємо склянкою йогурту та залишаємо постояти хвилин 15-20, щоб набралось смаку.
Якщо йогурт недостатньо холодний можна додати по 2 кубики льоду.

Fruttі di mare а ля Гєка
250 г суміші морепродуктів (ми любимо, щоб були мідії,восьминоги, кальмари та креветки, але це не суттєво)
2 огірки
2 помідори
2 болгарських перці
1 авокадо
1/4 цибулини
2 ст.л. олії
сіль, перець
зелень

Огірки та помідори очищаємо від шкірки, перці - від серцевини. Помідори краще брати такі, які мають мало насіння, а більше м'якоті. Всі овочі ріжемо кубиками, але не дуже крупними, авокадо - тонкими пластинками. Цибулю дрібно січемо (чим дрібніше, тим смачніше).
Суміш морепродуктів ошпарюємо кип'ятком і скроплюємо лимонним соком і даємо остигнути.
Всі інгридієнти вимішуємо, солимо і перчимо до смаку, додаємо олію і зелень.

Бон апеті ;)

Тип: салат, суп, Складник: морепродукти, кулінарне, Складник: огірки

Previous post Next post
Up