Льєжські не льєжскі вафлі

Mar 24, 2012 12:32



від Ланочки (lana_svitankova)
Ідеальний рецепт вафель для лінивого ранку. Не треба нічого збивати, розтирати.
Найскладніше - дочекатися поки звариться кава :)
Льєжські не льєжські, бо без перлинного цукру, який у нас не продають.



Льєжські не льєжські вафлі:
  • 100 г вершкового масла (розтопити і остудити до 37°C)
  • 250 г пшеничного борошна
  • 5 г сухих швидкодіючих дріжджів (наприклад, САФ-момент)
  • 60 г цукру* (якщо раптом у вас є перлинний цукор, то 35 г звичайного і 60-70 г перлинного)
  • пучка солі
  • 75 мл теплої води
  • 1 яйце
Змішати борошно, звичайний цукор, сіль, дріжджі, додати яйце, теплі воду та масло.  Добре вимішати тісто ложкою та залишити на 15 хв в теплому місці.
Після цього додати перлинний цукор і сформувати з тіста кульки (діаметом 1,5-2,5 см). З цієї кількості тіста, залежно від розміру кульок, виходить 8-14 шт.
Залишити кульки ще на 15 хв.
Вафельницю змастити олією і добре розігріти.
Пекти вафлі до золотистого кольору.
Нам смакували з брусничним варенням і сметаною.


Тип: млинці-оладки, Рецепт: від друзів, Тип: десерт, Тип: сніданок

Previous post Next post
Up