від Ланочки (
lana_svitankova)
Ідеальний рецепт вафель для лінивого ранку. Не треба нічого збивати, розтирати.
Найскладніше - дочекатися поки звариться кава :)
Льєжські не льєжські, бо без перлинного цукру, який у нас не продають.
Льєжські не льєжські вафлі:
- 100 г вершкового масла (розтопити і остудити до 37°C)
- 250 г пшеничного борошна
- 5 г сухих швидкодіючих дріжджів (наприклад, САФ-момент)
- 60 г цукру* (якщо раптом у вас є перлинний цукор, то 35 г звичайного і 60-70 г перлинного)
- пучка солі
- 75 мл теплої води
- 1 яйце
Змішати борошно, звичайний цукор, сіль, дріжджі, додати яйце, теплі воду та масло. Добре вимішати тісто ложкою та залишити на 15 хв в теплому місці.
Після цього додати перлинний цукор і сформувати з тіста кульки (діаметом 1,5-2,5 см). З цієї кількості тіста, залежно від розміру кульок, виходить 8-14 шт.
Залишити кульки ще на 15 хв.
Вафельницю змастити олією і добре розігріти.
Пекти вафлі до золотистого кольору.
Нам смакували з брусничним варенням і сметаною.