від
lana_svitankova у виконанні Стефки:
Ми трохи змінили пропорції.
Бананово-горіхові вафлі
- 240 г пшеничного борошна (можна частину замінити на цільнозернове)
- 1/2 ч.л. солі
- 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
- 1 ч.л. кориці
- 100 г горіхів (фундук+мигдаль або просто грецькі)
- 420 мл йогурту (або 200 мл йогурту і 200 мл молока)
- 2 ст.л. цукру
- 2 яйця (розділити на жовтки і білки)
- 80 г вершкового масла (розтопити)
- 3 стиглих банани (якщо перестиглі, то ще краще)
- 20 г шоколаду (опціонально)
Борошно просіяти з розпушувачем і корицею.
Горіхи прокалити при 180°C. Якщо берете фундук - то почистити від лусочок.
Змішати з сіллю, подрібнити блендером.
Додати горіхи до борошна.
Жовтки, цукор, банани і йогурт зблендерити в однорідну масу.
Додати остигле вершкове масло.
У миску з борошном влити бананову суміш і вимішати до однорідності.
Збити білки до м’яких піків.
Акуратно вимішати з рештою тіста рухами знизу вгору (наче складаємо тісто з низу миски зверху на білки).
Додати тертий шоколад (якщо захочете).
Розігріти вафельницю і випікати вафлі.
Дати готовим вафлям 2 хв остигнути на решітці та подавати.
Прекрасно смакують з медом або кленовим сиропом під каву з молоком.
Хрумка скоринка та ароматна м’яка серединка.
Любителям бананової випічки - рекомендую :)
Джерело:
cookЛаночко, дякую! :)