Любі мої! Дякую вам усім за вітання :)
У зв’язку з тим, що до мене приїхав найкращий подарунок на дн - моя мама, не змогла особисто вам усім подякувати :)*
Подякую я вам святковим тортиком.
Джерело:
cook= = =
Цього разу я опробувала рецепт побачений у
lapatissiere.
Що вам сказать..
Я волію більш легкий варіант цього чуда. Але і цей ароматний, дуже смачний і ситний.
Для приготування вам знадобиться зробити кілька маніпуляцій, але результат перевершить сподівання.
За процесом приготування це класичний мафін (рецепт для лінивих) - окремо змішуємо сухі, окремо вологі складові, потім вологі в сухі, а потім додаємо наповнювачі.
Я пекла 2 коржі і розрізала кожен навпіл. Тому для зручності даю одразу пропорції на 1 корж:
Торт морквяний
Суха частина:
- 150 г борошна
- 0,5 ч.л. кориці
- по 1/3 ч.л. меленого мускатного горіху, кардамону, духм’яного перцю і порошку імбирю
- 1 ч.л. розпушувача
Рідка частина:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч.л. меду (в ідеалі гречаного)
- 120 мл (півсклянки) олії
- сік і цедра з 1/2 апельсина
Наповнювачі на 2 коржі (щоб не повторювати маніпуляції):
- 6 морквин (350 г) натертих на крупну терку
- 200 г грецьких горіхів
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
1. Перш за все потрібно прокалити горіхи при 160°C 10 хв. Ще гарячими горіхи змішати з вершковим маслом і сілю. Остудити і крупно порубати.
2. Моркву почистити і крупно натерти. Змішати з горіхами і розділити на 2 рівних порції.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і спеціями.
4. Змішати всі рідкі компоненти.
5. Влити рідкі складові в сухі. Змішати, додати порцію моркви з горіхами і вимішати.
6. Форму (20-24 см) змастити вершковим маслом і притрусити борошном.
7. Викласти тісто в форму. Пекти 30-35 хв у попередньо розігрітій до 180°С духовці.
8. Остудити на решітці й розрізати корж на 2.
Так само спекти і розрізати другий корж.
Для крему:
600 г кисломолочного сиру
200 мл вершків 20%
100 г м’якого вершкового масла
300 г цукор-пудри
1 ст.л. апельсинового лікеру*
Сир змішати з вершками і спюрувати блендером у максимально однорідну масу.
Збити масло з цукром-пудрою, додати сир і лікер, збити в пухку однорідну кремову масу.
Перемастити коржі кремом і ним же покрити верх.
Торт повинен вистояти в холодильнику ніч (12 годин).
Смакота :))
Джерело:
cookП.С. За враженнями до Ані (
rozmaita)
Примітка: *Можна поексперементувати зі смаком. Наприклад, додати в тісто трохи дрібно посіченого чорносливу. Або додати його в крем замість лікеру. Або зробити крем кавовим, як на горіховий торт.