3 простеньких салатки

May 25, 2011 11:35

Салат №1
на 10-12 млинчиків (2 великих або 4 середніх порції):
  • 1/4 молодої капусти
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • 3-4 редиски або болгарський перчик (опціонально, залежно від сезону)
  • 250 г вареного курячого філе (або іншого вареного м'яса на ваш вибір)
  • 1/2 ч.л. вустерського соусу
  • сіль, перець
  • 2-3 зелених цибульки
  • кріп
  • заправка: 5-6 крапель бальзаміко або 1 ч.л. цитринового соку, олія

Капусту тонко нашаткувати і перетерти з сіллю. Огірок - на тонкі кружальця, помідор - тонкі півкільця або кубиками. Додати посічену зелень і довільно порізану курятину. М'ясо скропити вустерським соусом. Для заправки змішати виделкою олію і кислу складову. Салат добре вимішати із заправкою і дати йому хв 5-7 постояти. Чудово смакує загорнутий у налисники із цільнозернового борошна і кефіру.

Салат №2
  • пучок редиски
  • пучок молодого шпинату 
  • зелена цибулька
  • сіль, перець
  • 1-2 зелених цибульки,
  • кріп
  • 1 ч.л. цитринового соку
  • олія

Всю зелень добре промити в кількох водах і обсушити. Шпинат порвати на середні шматочки (якщо листя дрібне, то можна і цілим). Скропити цитриновим соком.
Зелену цибульку і кріп дрібно посікти і присолити. Редис нарізати довільно. Змішати всю зелень з редисом, заправити олією і поперчити.
Якщо взяти шпинат на половину із щавлем, то можна не використовувати цитриновий сік.



Салат №3

  • пучок редису
  • пучок руколи
  • 1/4 салатної цибулі (опціонально)
  • 2 яйця
  • пару гілочок кропу
  • сік з 1/2 цитрини
  • майонез або олія
Руколу і крім промити в кількох водах і добре просушити. Яйця відварити (7 хв), остудити і розрізати на чвертки. Редис розрізати на 8-10 сегментів.
На кожну тарілку викласти подушку з руколи, скропити цитриновим соком, прикрасити восьмушками редису, чвертками яйця і кропом. Подавати з олією або майонезом.


Складник: рукола, Складник: редис, Складник: капуста, Тип: салат, Складник: м'ясо, кулінарне

Previous post Next post
Up