Свинина з чорносливом

May 18, 2010 19:50

Свинина з чорносливом
  • 0,5 кг свинини*
  • 100 г чорносливу без кісточок
  • олія
  • борошно
  • сіль, чорний перець, лавровий листок.

* для цієї страви краще брати ту частину, що продають під назвою "вирізка" або ту, яка "биток" (корейка).
М'ясо порізати порційними шматками поперек волокон. Якщо корейка, то можна трохи відбити. Чорнослив помити і залити теплою кип'яченою водою. На тарілці змішати борошно, сіль, перець. Обкачати м'ясо в борошні. На широкій сковорідці з високими стінками прокалити олію (поки вона не стане прозора і не почне диміти).  Швидко обсмажити м'ясо** до рум'яності борошна з обох сторін, долити води (на висоту 1 палець вище м'яса). Порізати чорнослив навпіл і додати до м'яса.  Тушити під кришкою на невеликому вогні. Час від часу заглядати. Якщо буде потреба, доливати ще води. За 5 хв до готовності м'яса кинути лавровий листок (і можна додати вершків або сметани).
Гарно смакує з картопляним пюре або вареним рисом.

Це оригінал, але готую зазвичай з варіаціями (з цибулею, зі сметаною, з додаванням грибів, міняю свинину на індичатину і т.д.).

Складник: чорнослив, Складник: м'ясо, кулінарне, Рецепт: з маминого записника, Складник: сухофрукти

Previous post Next post
Up