Десерти 2 шт.

Jul 07, 2010 19:33

Мигдаль у цукрі від dona80 з модифікацією laperla_foto
  • 100 г горішків (у мене був мигдаль і фундук*)
  • 75 г цукру
  • 1 ч.л. какао
  • на кінчик чайної ложки кайєнського перцю, 3 оберти перцевого млиночка (чорний і білий перць, коріандр)
  • дрібка солі.

На добре розігріту сковорідку висипати всі продукти, зробити маленький вогонь і постійно мішати. Через якийсь час цукор почне плавитися і налипати на горіхи, утворюючи ладку скоринку з окремими кристалами цукру. Я охолоджувала на формі для випічни з антипригарним покриттям - нічого не прилипло.
* Фундук або будь-які інші горіхи без шкірочки не підходять - на них карамель не тримається. На мигдаль і грецькі налипає чудово.

Сметанковий діп до полуниць (мій велосіпєд)
в довільних пропорціях на свій смак:
  • сметана (20% або більше, не кисла)
  • вершки (15%, зовсім трішки)
  • кориця
  • порошок з імбирного кореня або тертий свіжий імбир.
  • цукор-пудра
Сметану і вершки збити з цукром, додати корицю і імбир.

Рецепт: мій, Тип: десерт, кулінарне, Тип: діп, Складник: горіхи

Previous post Next post
Up