Мигдаль у цукрі від
dona80 з модифікацією
laperla_foto- 100 г горішків (у мене був мигдаль і фундук*)
- 75 г цукру
- 1 ч.л. какао
- на кінчик чайної ложки кайєнського перцю, 3 оберти перцевого млиночка (чорний і білий перць, коріандр)
- дрібка солі.
На добре розігріту сковорідку висипати всі продукти, зробити маленький вогонь і постійно мішати. Через якийсь час цукор почне плавитися і налипати на горіхи, утворюючи ладку скоринку з окремими кристалами цукру. Я охолоджувала на формі для випічни з антипригарним покриттям - нічого не прилипло.
* Фундук або будь-які інші горіхи без шкірочки не підходять - на них карамель не тримається. На мигдаль і грецькі налипає чудово.
Сметанковий діп до полуниць (мій велосіпєд)
в довільних пропорціях на свій смак:
- сметана (20% або більше, не кисла)
- вершки (15%, зовсім трішки)
- кориця
- порошок з імбирного кореня або тертий свіжий імбир.
- цукор-пудра
Сметану і вершки збити з цукром, додати корицю і імбир.