Хінщизна (пол. Китайсько-американська їжа)
1/2 головки пекінки
200 г глив
2 курячих філе
2 морквини
2 ст.л. солодкого густого соєвого соусу
1 ст.л. соленого соєвого соусу
3 кислих яблука
соняшникова олія
сіль, перець, сушений імбир за смаком
Куряче філе порізати як найтонше - на смужки або кубики. Викласти на плоску тарілку. Змішати солений і солодкий соєвий соус, полити зверху порізане філе.
Пекінку, гливи та почищені яблука шинкуємо на тонкі смужки або соломку. Моркву тремо на тонкій або "під корейку" терці, або ріжемо тонкими смужечками.
Глибоку чавунну сковорідку або вок накаляємо, наливаємо олію. У добре розігрітій олії підсмажуємо кусочки філе, відсуваємо на стінку далеку від полум'я, так само підсмажуємо, перемішуємо з філе і відсовуємо з прямого вогню яблука, потім гливи (підсмажити, перемішати з філе і яблуками та відсунути з прямого вогню), моркву (підсмажити, перемішати з філе, яблуками і грибами та відсунути з прямого вогню), і в кінці пекінку (підсмажити, перемішати з рештою суміші та відсунути з прямого вогню).
Пекінка має тільки трохи змякнути (я взагалі люблю, щоб хрустіло), але не тушити! Все гарно перемішуємо, солимо, перчимо та приправляємо імбирем. Можна додати червоного пекучого перцю в порошку.
Якщо волієте не солодке, то можна промаринувати філе в звичайному соєвому соусі :)