На 4 порції (нормальних таких):
5-6 середніх морквинок
3 середніх яблука
1 маленьке кольрабі
1 скл. вареної сочевиці або 2 скл. вареної квасолі або банка маринованої квасолі в томаті
3 цибулини
2 зубці часника
2 ст.л. томату
1 ст.л. гірчиці
1 ст. л. виноградного оцту
сіль, перець
0,5 л води або овочевого бульйону.
200 гр. сиру моцарелла або російського
жменя арахісу.
1. Моркву - колечками, яблука - дольками, кольрабі - тонкими пластинками. Протушити 5 хв.
2. Цибулю і часник - дрібними кубиками. Протушити з лавровим листком до прозорості. Додати сочевицю/квасольку, довести до кипіння. Заправити томатом, оцтом і гірчицею.
3. Змішати 1 і 2. Посолити, поперчити. У плоску форму - 1/2 суміші присипати 1/2 сиру, накрити рештою овочів, засипати сиром і чищеним сирим арахісом. Накрити фольгою.
4. Духовку розігіріти до 180 градусів. Запікати 30 хв., потім зняти фольгу і припекти ще 5 хв, щоб сир зарум'янився.
Подаємо в тій же посудині, в якій пекли.
Добре смакує окремо. Можна використовувати як гарнір до темного м'яса (яловичина, качка).
П.С. Якщо любите кисленьке - додайте 2 ст.л. виноградного оцту, а не 1у.