I've been lazy to post my cooking since I haven't cooked anything special (or fancy ^_^) lately, Today, one of my friends mentioned that I hadn't posted my cooking, so I thought I'd post our dinner tonight. They are ordinary dishes, though. Fried rice, Dumplings, Mabo harusame (bean thread noodles with mind chinese chili sauce) & Egg and minced
(
Read more... )
Comments 12
Reply
ご飯は冷や飯をつかうのがベター。
野菜はみじん切りにして塩コショウ、ごま油で炒め後で使えるようにお皿にとって横に置いておきます。次にたっぷりの油でたまごをフライ。かきまわしながら炒めて半熟になったらご飯を入れてパサパサになるくらいまで炒めます。最後に野菜を混ぜて塩コショウ、醤油で味をととのえて出来あがり。私はこのやり方ですが、他にも色々あるとおもいます。トライしてみてください。
あ、そうそう具を用意するのがめんどうなときは、”焼き飯の素”っていうのをかうと簡単にできますよ。たまごとご飯とそのミックスだけで簡単焼き飯がつくれます。どこのスーパーにも売ってはず。作ったらまたおしえてね。
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
I like clab meat juicy bun, preserved egg/pork congee, and dim sum.. mmm dim sum..
Reply
Love,
Mom
Reply
Reply
Leave a comment