Leave a comment

Comments 15

:) kravets_igor May 15 2007, 11:25:59 UTC
Молодець!!!
Дивлюсь спальник не є теплим?
Вітру не було?

Reply

Re: :) roman_f May 15 2007, 13:39:08 UTC
Дякую! Спальника справді не маю людського. Але мені було досить тепло (одягнувся норомально). Вітер був, але від нього трохи сховався. А взагалі, нормально було. Я в наметі рідко так висипався, як цього разу :)

Reply


haidamac May 15 2007, 11:52:08 UTC
Молодець!
А хмарна погода (якщо це не висока хмарність, що просто затягує небо безфактурною сірою масою) для фотографування іноді дуже вдала (краще ніж на небі ані хмаринки і сонце в зеніті). Інша справа, що для того треба використовувати градієнтні фотофільтри, або ХДР (як варіант окремо знимок -гори, окремо небо і просто в шопі вклеювати).
Я вже точно купувати фотофільтри, куплю, поділюся враженнями, як вони підходять до наших фотиків.

Reply

roman_f May 15 2007, 14:05:49 UTC
Дякую! Хмаринки - то справді непогано, але добре коли при цьому передній і середній плани хоч трохи освітлені... Цього разу я просто майже всі фото (ті що зроблені в погоду без "просвітів") робив з експокорекцією в мінус (1-2 одиниці). Потім в фотошопі "підтягав" рівні (для всього зображення)так, щоб освітлити фото і при цьому не "завалити" остаточно хмари. В фотошопі з масками не вмію поки що, але певно варто розібратися все таки.
А світлофільтри - то цікаво, думаю, що вони мали б себе виправдовувати, хотілось би побачити їх в дії на таких як наші "мильницях"...

Reply

haidamac May 15 2007, 14:20:05 UTC
Питання не в тому, як вони себе ведуть з мильницями. Я вже використовую Marumi CPL (циркулярний поляризатор) невеликого діаметру. Просто тримаю його в руках перед об'єктивом. Результати гарні (хоча б отут видно, як він витягує фактуру хмаринок і притемнює небо - http://pics.livejournal.com/haidamac/pic/001fpgyt) Але головна проблема - то дуже не зручно тримати його в руках. Тому буду купувати адаптер і фільтри Cokin з тримачем.

Reply

:) kravets_igor May 16 2007, 09:19:07 UTC
Вітання...
Що таке ХДР? І які бувають поляризатори?
...
І що краще поляризатор, чи градієнтні фотофільтри?
Для хмаринок на небі :)

Reply


swansson May 15 2007, 19:53:39 UTC
"Місце і спосіб ночівлі :)" - сподобалося :))
побажання - менше б дубляжу в фотогалеріях, тоді їх легше і приємніше дивитися :)

Reply

roman_f May 16 2007, 06:35:43 UTC
Дякую. А про дубляж... Так, справді є по кілька однакових фото (зняте одне й те саме з тієї ж точки). Але між ними є різниця в деталях (освітлення, хмарки...). Одним словом, я просто не міг визначитись, яка краща :)

Reply


ksanka1972 May 18 2007, 08:27:12 UTC
яка гарна рожева Довбушанка... і захід сонця.
гори завжди такі різні. Оце дивуюся подрузі, яку запрошую в похід, а вона каже: так ми вже там раз були (як у тому анекдоті: та в мене ж уже є одна книжка, нащо купувати другу). А гори ніколи не бувають однаковими, завжди дивують, нехай би ти був уже в сотий раз на одній і тій же вершині.

а в лісі снігу багато?

Reply

roman_f May 18 2007, 18:45:47 UTC
На 100% згоден. Скільки в горах було моментів, які я так і не бачив більше, хоч потім не один раз був на тому самому місці в той самий час. І, можливо, ті моменти вже ніколи не повторяться... В мене взагалі часто виходить так, що після походу кудись в нове місце, новим маршрутом, або туди, де давно не був, я часто (іноді і в наступний похід) то повторюю, хіба з деякими варіаціями маршруту. От і тепер, хочу знову на Довбушанку :)
А снігу хіба окремі плями під ялинками (то південна строна сторона зі сторони Бистриці). Але і з північної сторони думаю вже мало що залишились... Так що можна починати літній сезон :)

Reply


pathos_online April 27 2013, 19:13:04 UTC
А чи нема у вас раптом ЖПС-треку цього маршруту або шматку розміченої карти?

Reply


Leave a comment

Up