"Крути 1918" (2019)

May 19, 2019 23:44

Не втечеш далеко від мистецтва. Не пощастило мені потрапити в кінотеатр, чи переглянути "Крути" на тб. Тому побачивши їх на Ютубі вирішив все ж виокремити час та глянути. Словом, якщо є такі як і я, то фільм ось:

image Click to view


Read more... )

постаті, military history, ww1, в-і реконструкція, music, military art, films, Чернігівщина, Перша Світова Війна, Історія, лірика, history, history of ukraine, кіно, залізниця, Європа, військова історія, 1918, Україна, історія, музіка

Leave a comment

Comments 2

itro May 23 2019, 17:45:27 UTC
Я навмисне поїхала до Крутів напередодні ювілейної дати.
Ранок був похмуро-крижаний, на відкритому просторі -18С і сніг падає безперестанку. Та й ще сама місцина така глухомань, як кажуть американці "in the middle of nowhere". Вагони музею серед великого відкритого простору, трохи моторошно. Можливо, саме із-за цих емоцій не сприйняла цей фільм, як якийсь епік фейл. Хоча, звісно зауважень дуже багато і незграбно написаний сценарій, і робота художника костюмів, проте головна проблема - актори. Того, хто проводив кастинг треба було звільнити до зйомок, бо більшість молодих акторів - це сільський клуб десь 50-х років. Ну, точно, "наши играют французскую жизнь". Шкода, бо на основі цієї історії можна було зробити нових "трьохсот спартанців".

Reply

rolland_92 May 23 2019, 18:24:47 UTC
Я вперше побував в Крутах у 2009-му. Навіть фотозвіти з тієї поїздки збереглись в ЖЖ:
1)https://rolland-92.livejournal.com/6473.html
2)https://rolland-92.livejournal.com/6857.html
Тоді мене вразив меморіал, бо тривалий час мріяв туди потрапити.
Стосовно фільму, власне Ви все написали. Щоправда зазначу, що триста спартанців, то власне дещо нав'язаний образ - міф, який, як на мене, теж треба розвіювати. Під Крутами билось цілком регулярне наше військо, включно з ветеранами ПСВ у своїх лавах)

Reply


Leave a comment

Up