Брестський костел Воздвиження Святого Хреста

Sep 04, 2015 23:32

Їдучі в Білрусь, одним з бажань було відвідати костел в цій країні. Оскільки мандрівка була в Брест, то і об'єкт був вибраний відповідний. Це звичайно не костьол часів ВКЛ, або РП, але все ж який є. Навпаки добре, що збереглась така будівля 19 ст. з поміж інших в Бресті.


(фото з білоруської вікіпедії)

Костьол, знаходиться в центрі міста, який неподалік від вокзалу.


На подвір'ї досить затишно й квітуче. Чимало релігійних статуй в тому числі - монумент Р. П.  Іоану Павлу ІІ. Доволі звична річ для подвір'я костелу в сусідній Польщі.






Що я там, в середині, очікував побачити - то це меморіальну дощечку польским жовнірам захищавшим місто від РСЧА та Вермахту (наголошу на цьому) в 1939 р. А от чого не очікував, то це дощечку на честь німецьких вояків. Отак от. Власне польський військовий цвинтар в Бресті є. Таким чином, якщо Ви побуваєте не лише в фортеці, а пройдетесь міістом і завітаєте, наприклад, сюди - матимете нагоду подумати над альтеррнативними думками стосовно офіційної позиції Білорусі, щодо історії ДСВ.




Ікона Богородиці Берестейської. Дійсно велична. Побачити варто. Пов'язана з Іпатієм Потієм.
   На завершення відзначу, що костел затишний. В ньому можна почитати молитовники білоруською мовою. І взагалі подвір'я та інтер'єр храму справляють дуже приємне враженя.

***
Костел так мені сподобався, що я перед від'їздом у поштовому відділені на вокзалі купив серед інших листівку саме з ним)))
***
Лінки: https://be.wikipedia.org/wiki/Касцёл_Святога_Крыжа,_Брэст

Історія, подорожі, history, photo, Білорусь, фотогграфія

Previous post Next post
Up