Alus - ne alus, mėsa - ne mėsa, maistas - ne maistas

Jan 25, 2010 08:56

Įrašas su visais komentarais perkeltas į http://rokiskis.popo.lt/2010/01/25/alus-ne-alus-mesa-ne-mesa-maistas-ne-maistas/

Kai "Utenos gėrimai" savo alaus kamštukus reklamuoja, kaip esminį savo alaus privalumą - telieka tik pritarti. Taip, tai esminis jų alaus privalumas. Kitų - tiesiog nėra. Skaidrus, o ne rudas butelis - įrodymas, kad iš alaus ( Read more... )

pramonė, alus, maistas, mėšlas

Leave a comment

Comments 57

volandkovna January 25 2010, 07:26:05 UTC
Su alum taip ir yra, "high gravity" leido pasiekti gamybinę savikainą 60 centų už pusę litro, prie to pridedam marketingines išlaidas, butelį (0,4) ir parduotuvės pelną (apie 10% didieji gamintojai, 20% mažesni), išminusuojam iš to, ką matom parduotuvės vitrinoje ir gaunam "nedidelį" pelną - virš lito iš kiekvieno butelio. Visai neblogai galima gyventi...

Reply

rokiskis January 25 2010, 10:51:05 UTC
Gerai dar, kad post-mix nenaudoja, nes dar kokiu puse lito sumažintų. Nors ką gali žinot. Gal ir naudoja, bet tiesiog nežinom.

Reply

linuxr January 26 2010, 00:57:48 UTC
Taigi tas litas akcizų pavidalu ar ne valstybei sukliuksi?

Reply

volandkovna January 26 2010, 06:29:00 UTC
Valstybė iš kiekvieno puslitrinio butelio vidutinio stiprumo alaus gauna 21 ct.

Reply


ashtroka January 25 2010, 07:44:35 UTC
Butautų dvaro alus - tikrai geras. Pilsto "Alaus namuose".

Reply

rokiskis January 25 2010, 10:49:46 UTC
Tai reiškia, dviejuose Vilniaus kabokuose jo yra. Tiktai.

Reply

schizoid_case January 25 2010, 13:12:31 UTC
„Šnekutyje“ dar yra. Ir ne tik šito, bet ir kitokio gėrio. Mmm.

Reply

poluden January 27 2010, 10:39:15 UTC
Šnekutis (dar plius 2 kabokai), Bix (dar plius vienas kabokas), jeigu paieskoti, daug kur to Butautu, Kanapiniu ir kitu Aukstaitijos bravoru produkcijos galima gaut :-)

Reply


alaus megejas anonymous January 25 2010, 09:00:50 UTC
Isvada - gaminkit patys alu

Reply

Re: alaus megejas rokiskis January 25 2010, 10:52:54 UTC
Ko gero taip. Nes medžiagos prieinamos, o pats išsiviręs, bent jau žinosi, ką geri.

Reply

Re: alaus megejas volandkovna January 25 2010, 16:25:02 UTC
O mieles kur gauti ? Iš Vokietijos bankų užsakyti ?

Reply

Re: alaus megejas rokiskis January 25 2010, 20:55:50 UTC

nemunas January 25 2010, 10:03:48 UTC
Vilniaus konservų produktas - adžika nustebino blogąja prasme. Joje nemažai stiprų ir gerą aromatą turinčių daržovių, bet jis kažkodėl nusprendė produktą sugadinti - pridėjo MSG - skonis gavosi kaip ... kaip MSG ir tiek.

Reply

rokiskis January 25 2010, 10:48:38 UTC
Tuos Vilniaus konservus ne veltui daugelis tiesiog boikotuoja. Ypač po tos istorijos su "Sveikasvaikas.lt". O šiaip, gamintojai netgi į silkę tą MSG deda, nors tai jau debilumas - silkės sūrymas turi tokius kiekius aminorūgščių, kad tą MSG dėk nedėjęs, dar labiau sustiprint skonio beveik neįmanoma.

Reply

linuxr January 26 2010, 01:00:41 UTC
Kas čia per istorija? Gali nuorodą įmesti?

Reply

rokiskis January 26 2010, 06:53:27 UTC

ext_222657 January 25 2010, 11:38:33 UTC
O "Mamutas" - čia Savanorių prospekte, šaliau Vingiaus?

Reply

rokiskis January 25 2010, 11:40:37 UTC
Taip, ta pati keista skylė, visa savo esybe atkurianti klaikiausių sovietinių aukštos klasės girdyklų atmosferą.

Reply


Leave a comment

Up