E621 aka natrio gliutamatas ir dešros IKI parduotuvėje

Jan 17, 2009 21:38

Visas įrašas su komentarais perkeltas į http://rokiskis.popo.lt/2009/01/17/e621-aka-natrio-gliutamatas-ir-desros-iki-parduotuveje/

Taigis, mielieji. Kažkaip su žmona užvažiavom šiandien į kažkokią "IKI" parduotuvę Ukmergės gatvėje (2ia Vilniuj, jei ką). Apsipirkti. Šiaip jau "IKI" būnam retai, nes šalimais - "Rimi" ir "Norfa". Taigis. Ir kai ėmėm ( Read more... )

rimi, silkė, gliutamatas, norfa, išmatos, e621, parduotuvė, maxima, maistas, iki, dešra

Leave a comment

Comments 50

shipokliakas January 17 2009, 20:18:52 UTC
Gal žodis iš K raidė sudės jiems smegenis į vietas, nes dabar tai net pikta, kad dauguma lietuviškų gamintojų nuėję tiesioginiu kaštų mažinimo būdu.

Reply


popas January 17 2009, 20:25:11 UTC
Pirk turguj :) Ten nerašo. Kaip sakoma - akys nemato, širdis neskauda :)

Reply

rokiskis January 17 2009, 21:04:17 UTC
Senai turguj nepirkau. Manau, kad reik žiūrėt - sudėtį jie rodos irgi turi deklaruoti.

Valgau dabar ispaniškas dešras. Į vieną privaryta baziliko tiek, kad mėsos skonis nesijaučia, o kita kažkokiu baltu šlamštu nutepta (pastaroji skanesnė). Nu nemoka jie daryti dešrų... Bet iš skonio - panašu, jog tikrai be gliutamato: nėra to prieskonio, kuris būna lietuviškose.

Reply

popas January 17 2009, 21:14:47 UTC
Aš tai parduotuvėj neatsimenu kada pirkau rukytus gaminius, nebent vytinto kumpio kartais. Turguj labiau patinka, nors irgi nedažnai.

Reply


versmes January 17 2009, 20:29:37 UTC
Tikrai nėra dešrų be E621. Pats tikrinau visas etiketes :)

Atsisakiau dešrų iš viso.

Reply

rokiskis January 17 2009, 22:54:52 UTC
Man kažkodėl atrodė, kad lyg ir buvau radęs kažkokių be E621. Nors gal ir painioju :-/

Reply


zaegin January 17 2009, 20:37:17 UTC
yep. paskutinė pastraipa rulz. pritariu visomis keturiomis. Tik labai jau švelniai tu juos pasiuntei.
reikia gerooookai toliau tuos prekybininkus/gamintojus siųsti.

p.s. dešros prekybentriuose neperkam jau daugiau nei pusę metų. Turguje - įmanoma gauti mažų gamintojų produkcijos, kuri yra dar salyginai švari (bent jau tikiuosi). Ir mėsa turguje dažniausiai geresnės kokybės.

Reply

rokiskis January 17 2009, 22:54:00 UTC
Sutinku, kad reiktų REALIAI siųsti juos toliau. Bet kaip?

Reply


scania_gti January 17 2009, 20:37:58 UTC
Ar iki, ar rimi, ar makartima, visos vieno veido :)
Kaip ir gamintojai.
Beje, į pomidorų padažus - Kėdainių konservai E nededa.
Bet tai - išimtis iš taisyklės, patvirtinanti taisyklę :D

Reply

rokiskis January 17 2009, 20:53:26 UTC
Jo, tas padažas stiklainiuose yra geras - ir pomidorų negailėta (apie pusę masės), ir tirštiklių visokių nėra, ir iš skonio tai išsyk jaučiasi. Kaip sakant, kai nori, tai sugeba. Nes yra tekę ragauti "pomidorų" padažo, kur pomidorų mažiau, kaip 10 procentų.

Reply

lokyz January 17 2009, 21:11:41 UTC
Yra ir dešros be mėsos:) Lenkai sako buvo užvežę soja, kraujas ir daug chemikalų.

Reply

rokiskis January 17 2009, 22:15:27 UTC
Tai ir lietuviškos tokios mačiau. Soja, kraujo baltymai, mechaniškai atskirtos atliekos, krakmolas, riebalai. Į visą tai primaišo krūvą gliutamato, aromatizatorių, emulgatorių, tirštiklių, stabilizatorių, antioksidantų, dažiklių, kitų priedų - ir pardavinėja. Šitokias dešras galima atskirti iš to, kad etiketėj parašyta "antra rūšis".

Itin ryškus atvejis - visokios "pieniškos" dešrelės arba sasyskos. Gyvas velnias rūšių ir visas daro iš nežinia ko. Tai kartais kokios nors rūšies kai nusiperki būna, paragauji - o ten kažkokios, atleiskite, išmatos smirdančios. Tai taip ir išmeti, nesuvalgęs. Ir ką daryt? Ir nepasiskųsi - atitinka techninius parametrus, nesupuvę... :-/

Reply


Leave a comment

Up