цю молодь тре вчити як собак

May 10, 2011 19:07

.. тикати мордою в гавно
така собі студєнтка josie_and_duck      пише

Тоталітарна машина. Каральний механізм. [травень. 10-е, 2011|05:03 pm]
[Tags| фоточки] [Зараз грає |Иосиф Кобзон - И опять во дворе]
У нас припаршиві пари укрліт цього семестру (як і всіх попередніх семестрів, окрім найпершого). Якось виходить, що я туди часто ходжу, навіть не знаю чому. Я чую із всього потоку слів на парі тільки постійно повторювані уривки-мантри:

Тоталітарна машина!
Каральний механізм!
Тоталітарна система!
Людина під колесами тоталітарної машини!
Тоталітаризм!
Рожеві мрії про колгоспне життя!
За часів розквітлого соціалізму!

Мені спочатку було млосно, а потім стало відверто смішно. Мені аж лоскотно, коли люди кажуть про 70-ті роки і зринають такі фрази: "Його життя проходило під гнітом тоталітарної машини", "Він хотів боротися із тоталітарною машиною" і тд.
Ви знаєте, що я реально дивлюсь на Радянський час і знаю всю цю "тоталітарну машину" з бампера і з капоту. Коли кажуть тоталітарне трололо про 30-ті, так, я нічого не заперечую. Але вже можна щось оригінальніше, нема сили слухати одне і теж. Та коли про 70-ті 80-ті кажуть тоталітарна машина... Ну я не можу. В 70-ті мої батьки були молоді. Розкажіть моїм батькам, що всю їхню молодість вони були під тоталітарною машиною. Та навіть розкажіть моїй бабі, яка в 50-ті була молода, що вона була під нею, моя баба теж би посміялась.

Всі ці заяложені фрази не передають нічого, не дають жодного розуміння духу суперечливого часу, смаку цієї своєрідної епохи - хорошої і поганої, героїчної і ницої. Ці фрази просто викликають рвотні рефлекси і заморочують голови. Я не знаю, чому ми ялозимо ці банальні дурні речі.

На парі я намалювала ілюстрацію до нашої розмови на семінарі -


ну, і моє обурення:

а багато твої батьки робили для встановлення незалежної України?
( Відповісти) ( Thread)

From: josie_and_duck
2011-05-10 02:37 pm (UTC)
( Link)

ні.
Я опять:

та от і нєхуй говорити.
якщо там комусь подобалось бути мовчазною шльондрою то це не значить що інші не мали права підняти голову і сказати своє ні.
буду і далі говорити матом, що би виразніше сприймалося таким політологом(не знаю на кого учишся) як ти котрий не знає, що таке гідність, приватність, власність:
давайка ми втиснемо розбудову соціалізму у ту кількість років яку ти прожила і подивимось що з того буде)
уявімо, що тебе в п*ятнадцять(ато і раньше) років забирають від батьків і за патли затягують у підвал(обмежений простір, бо ж не можна було за кордон, бо окажишся врагом народа) харашенька тебе ізнасілують дадуть харашо піддих і пєчєнь, поблюєш трохи кров*ю і закриють у цьому підвальчику. згодом тобі дадуть работку на швєйній фабриці і якщо ти будеш мовчати як миш, забудеш все плахоє, не будеш погано говорити про кривдників то тебе більше трогати не будуть, але при тому ти залишишся власністю уродів які тебе насілували аж до скону) а коли тобі буде 35 років то вони скажуть що ніяких знущань не було, а те що колись було то загуло і ти маєш їх цьомати і благадаріть
і пакупай після цього по ценам ссср, якщо в цену враховано мільони життів. удачі в пакупках
а банити тебе світле будуще репресивної машини навчило?
Previous post Next post
Up