На кого варто підписатись в українському Твіттері

Jan 28, 2015 13:06


Originally published at Місцева жовта преса. You can comment here or there.



Сервіс мікроблогів Twitter за останній рік набрав неабиякої популярності в Україні. Звичайно, що це пов’язано з бурхливим громадсько-політичним життям у країні - Євромайданом та подіями на сході. За дослідженням “Яндекса”, станом на липень 2014 в Україні було зареєстровано 591 тис. акаунтів в Твіттері, тобто аудиторія сервісу мікроблогів в Україні зросла більш ніж вдвічі порівняно з минулим роком - 282 тис. у липні 2013-го.

Часто для нових користувачів Твіттер є незрозумілим чи нецікавим - а все тому, що вони не підписані на потрібних твіттерян. Саме тому я вирішив скласти невеликий список, на кого з українських користувачів Твіттера варто підписатись. Поїхали.


Петро Нек ( @mrpetruccio)

Відомий львівський блогер, працює в компанії Яндекс.Україна, пише цікаві пости в Facebook, носить бороду.


“Радіо 24″ ( @radio24_ua)

Хороша ілюстрація поняття “інфотейнмент”, коли інформація подається розважально і живо. Жодного тобі офіціозу, а навіть навпаки - “треш і угар”.


Іван Оберемко ( @ivanoberemko)

Тонкий гумор, інколи надто брутальний, але оригінальний. Харків’янин. Пише під вигаданими іменем, прізвищем і фотографією.


Олексій Тарасов ( @tarasov_alex)

Раніше головред “Esquire Україна”, зараз працює на “Громадському” та “Радіо Аристократи”. Кожен твіт Тарасова - вишуканий шматочок тексту.


Сергій Місюра “Капітан Прайс” ( @SPaWN_ua)

Військовий в АТО, періодично знаходиться на передовій, володіє інформацією з перших рук. На відміну від багатьох інших, намагається перевіряти інформацію, яку повідомляє.


“Євгеній Коноплянка” ( @canabina)

Фейкового Коноплянку люблять ті, хто навіть ніколи не цікавився футболом. А все тому, що жартівник, який стоїть за цим акаунтом, має неабияке почуття гумору і дуже влучно висловлюється на злобу дня.


“Глина” ( @pinksyrop)

Нове покоління твіттерян. Пише дуже багато і дуже про своє. Але інколи це бувають твіти, наприклад, про власний вібратор.


“Johny Vodka” ( @Johny_Vodka)

Зовсім нетипова львів’янка. Дуже багато злості, мату і алкоголю. Але це на перший погляд, за цим усім ховаються дотепний сарказм, старий-добрий чорний гумор і елегантний тролінг.


Олександр Барабошко “Крус” ( @IamKrus)

Став широковідомий тим, що перший почав вести “стрім” з Євромайдану - ще 21 листопада 2013 року. Зараз він популярний київський блогер і людина, яка просуває культуру блогерства в Україні.


UaReview ( @UaReview)

Офіційний твіттер сайту сатиричних вигаданих (фейкових) новин. Сатира, гумор, сарказм, пародія. Та кльовий твіттер, що ще сказати.


Віталій Овчаренко “DNTSK” ( @vital_ovchar)

Блогер родом із Донецька, журналіст “Новости Донбасса”. Зараз взяв паузу у своїй журналістьскій діяльності і пішов воювати в зону АТО. Пише звідти дуже влучні твіти.


“Міністерство магії” ( @MagicUkraine)

Ще один дотепний проект. Але крім дотепності - ще й стильний. Картинки на актуальні політичні теми тут стилізовані під дитячо-рожеву “няшність” і “мімімішність”.




Сергій Пішковцій ( @blogoreader)

Головний редактор надихаючого блогу “Inspired”. І якщо матеріали блогу та його представництв у соцмережах усі дуже милі, то твіттер Сергія - ну зовсім не такий: тут і жорсткі матюки проскакують.


Ілля Стронґовський ( @strng)

Дизайнер, літератор. Після Євромайдану став відомий як дизайнер листівки з “йолкою”. Крім того робить дизайн креативних футболок під брендом “strng” та листівок під брендом “Revplakat”.


Саша Кольцова “Каша Сальцова” ( @kashasaltsova)

Вокаліст гурту “Крихітка”. Пісні слухати чи любити необов’язково, а от твіттер Саша веде дуже цікаво, постійно в трендах - не даремно її стільки ретвітять.


Яна Супоровська ( @YanaSuporovska)

Телевізійна журналістка. Працювала над проектами “Ревізор” та “Хоробрі серця”. Дуже красива і мила - це видно і по твіттеру: Яна авторка хештегу-вислову “#твітер_то_є_любов”.


Мустафа Найєм ( @mefimus)

“Бути молодим і не революційним - генетичне протиріччя”, цитує вислів Че Гевари Найєм з заклику якого, в тому числі, почався Євромайдан. Був високооплачуваним журналістом, тепер працює небагатим депутатом.


Оля Супрун “Білочка” ( @Ola_bilo4ka)

Архітектор, художниця, найкращий блогер 2011го (BUBA), найкращий мікроблогер 2013го (The BOBS), і просто красива дівчина.


Андрій Баштовий ( @nomoreanry)

Журналіст на “Громадському”, зокрема ведучий в студії та редактор сайту. Ну і просто хороший хлопець.


Сергій Микита “Mad Panda” ( @Pandyatko)

Микита каже, що серйозно не ставиться до свого твіттера і веде його виключно для експериментів та для того, щоб його жарти перепощували в себе пабліки у ВК. Але ви почитайте, там справді смішно.


“Кокс Квасневского” ( @kokskvas)

Стильні віршики на актуальні теми. Як пише про твіттер сам автор, “Порошки про політичне життя України. Орфографія і пунктуація авторська. Використовуються русизми, полонізми, суржик та ненормативна лексика”


Святослав Вакарчук ( @s_vakarchuk)

Вакарчук не лише лідер найпопулярнішого українського гурту “Океан Ельзи”, але й найпопулярніший український твіттерянин. Швидше всього ви його і так фоловите, однак просто хотів написати, що навіть якби Вакарчук не був популярним музикантом, він все одно був би популярним мікроблогером.


“Український щитоносець” ( @shitonosec)

Колективний гумористичний проект. “Життя, їжа, смерть, переродження, жорстокіша смерть, нарід, Жадан, кеди, фенічки, Україна”, - пишуть про себе гумористи.


Катерина Аврамчук ( @avramchuk_katya)

Журналіст видання “Insider”, редактор відділу “Арт”. Активіст, киянка. Катя цікаво, гостро, оригінально коментує те, що відбувається в інформаційному просторі.


Тарас Гаврик ( @GuffRick)

Музикант, ведучий ранкової програми на телеканалі ТРК Львів та радіоведучий на “Львівській хвилі”. У твіттері Гаврик пише здебільшого про музичні новини, підносячи їх із вишенькою у вигляді якогось дотепу.




Максим Саваневський ( @maksm)

Керуючий партнер цифрової агенції PlusOne DA, засновник блогу Watcher, популярний Facebook-користувач та частий гість на ТБ в ролі інтернет-експерта. Один з перших, хто підсаджував політиків на соцмережі.


Тетяна Даниленко ( @tdanylenko)

Мабуть, перша телеведуча, яку я пам’ятаю в Твіттері. Працює на “5-му каналі”. Красива і розумна. Поінформована.




Ярослав Лодигін ( @lodygin)

Радіоведучий, один із засновників “Радіо Аристократи”. Харків’янин, живе і працює в Києві. Відмінний музичний смак, почуття гумору, вміння гарно висловлюватись - що ще потрібно для хорошого твіттерянина.


“Майкл Щур” ( @MichaelShchur)

Альтер его комедійного журналіста Романа Вінтоніва, персонаж відомий за проектами “АЄОА”, “Вйо до трону” та передачею “Утеодин”, яка виходить щотижня в суботу на “Першому національному”.




Роман Голубовський ( @golubovsky)

Ну і на завершення ваш покірний слуга. Редактор сайту сатиричний фейкових новин UaReview. Коментую важливі новини, колекціоную смішні заголовки, багато жартую.

***

Прошу любити і фоловити!

P.S.: Звичайно, цей список не претендує ні на повноту, ні на об’єктивність. Я свідомо в нього не включав новинні твіттери (окрім “Радіо 24″) та користувачів зі словом “ху*овий” в назві. Ну а про багатьох я просто забув (це я наперед виправдовуюсь). Якщо знаєте ще цікавих користувачів твіттера - кидайте в коментарі.

Роман Голубовський

Україна, мікроблог, блогосфера, блогери, twitter

Previous post Next post
Up