Остання неділя місяця жовтня

Oct 28, 2007 16:00

На питання: як провести сьогоднішню неділю? - в мене не було жодних вагань із відповіддю, оскільки останньої неділі кожного місяця вхід до ватиканських музеїв безплатний, таку подію пропустити не можу! :)

Домовившись попередньо, що знайомі займуть чергу (оскільки бажаючих попасти в цей день дуже багато) я прийшов до входу в згадані музеї за 10 хвилин перед відкриттям. Ще постоявши хвилин п'ять після того як почали пускати відвідувачів і пройшовши два кордони контролю, попрямував в потрібному мені напрямку.

На цей раз моєю метою було відвідати виставку творів мистецтва від назвою Apocalisse. L'ultima rivelazione (Апокаліпсис. Останнє відкриття), на якій експонуються більше сотні творів мистецтва з різних музеїв багатьох країн світу, присвячені об'явленням Св. Івана. Дана виставка в ватиканських музеях триває з 19 жовтня по 8 грудня цього року.

Проте щоб дійти до ватиканської бібліотеки, де власне розміщена згадана експозиція, довелося пробігтися більшістю музеями, довгими коридорами та через Сикстинську капеллу. Добре що музеї щойно відкрилися і відвідувачів ще не було так багато.

За якийсь час побачив плакат, що давав зрозуміти про наближення до моєї сьогоднішньої цілі.



Виставка справила сильне враження!
Шкода що умови для фото не були сприятливі, тому що більшість експонатів поміщені в спеціальну скляну камеру, де підтримується потрібна температура та вологість.

Після опрацювання сьогоднішніх фото, кращі з них викладу в Журнал.



фото, екскурсії, виставки, vaticano

Previous post Next post
Up