ЧС-2010. Перший тур

Jun 17, 2010 03:35

Ось і пройшов перший етап чемпіонату світу. Всі вже зіграли по одному матчу, а картина вельми невтішна вимальовується. Це вже сьомий чемпіонат світу, який я бачу в "онлайні", але такого убогого футболу мені ще жодного разу не доводилось спостерігати. Всі плюються на вувузели, але ж їх звук чути тільки завдяки безбарвній грі усіх без винятку учасників чемпіонату, бо якби гра була видовищною і захоплюючою, то ніхто би не звертав увагу на той шум вулику...
Завжди ЧС давав нові тактичні схеми, нові стратегії, нові тенденції, що давало поштовх на розвиток футболу на кілька років вперед. А що ми бачимо? Бездарна повільна гра в розрахунку на стандарт або випадкову помилку супротивника. А де ж швидкі командні і індивідуальні дії? Де нетипові атакуючі комбінації? Де бажання боротись за перемогу? Таке враження, що усі бояться грати. Так, саме грати, а не добиватись результату. Та й результату наразі мало хто хоче добитись - думають, що все ще попереду. Виглядає так, що всі команди чогось очікують, от тільки невідомо чого. Проте чітко відомо на що очікують усі шанувальники футболу. А вони чекають на цікаву безкомпромісну і видовищну гру, а не на боягузтво. А найгірше те, що всі збірні стараються вимучити суперника, себе і вболівальників врешті-решт, і якщо пощастить, то запхати м"ячика в ворота, а якщо не пощастить, то Бог з ним - може в наступному матчі доля буде більш прихильною. Якщо раніше при такій грі хоч комусь вдавалось досягнути бажаного результату на фоні інших справді граючих команд, то зараз усі без виключення кинулись в антифутбол. І це не тішить. Невже це слід Моуріньо (пригадуємо останній півфінал ліги Чемпіонів)? Якщо така модель гри буде пропагуватись кілька наступних років, то ну його в баню такий футбол.
Хочеться вірити, що далі ми будемо бачити більш цікавий і змістовний футбол. Сподіваюсь, що Уругвай заклав початок цьому, принаймі кількістю забитих голів.




Картинка не з Африки, але, імхо, передає усю нецікавість того, що відбувається на полі.

футбол, поточне, спорт

Previous post Next post
Up