Варэнне па рэцэптах 19 стагоддзя

Jul 01, 2011 21:57

Працягваючы тэму папярэдняга паста, прапаную зазірнуць на старонкі "Літоўскай гаспадыні".

Як варыць варэнне (агульныя перасцярогі )

парады, кухня, лета

Leave a comment

Comments 4

veragodna July 1 2011, 19:01:31 UTC
Дзякуй. Цікава.

Спытаць, ці гатовае, трэба так. Наліць трохі на сподак і паставіць на лёд. Калі пасля астывання паверхня варэння стане злёгку моршчыцца, значыць, яно варылася дастаткова /.../
---------------
Век жыві - век вучыся :)

Reply

pani_teklia July 1 2011, 19:22:23 UTC
Рада, што зацікавіла :)
Пакуль чытала, то пераканалася, што многія парады і зараз выглядаюць вельмі слушнымі.

Reply


weroni4ka July 2 2011, 10:12:00 UTC
несколько минут думала, что же такое "трускаЛки".
Потом вспомнила Польшу, и их "трускаВки". загуглила слово, вышел вот этот пост http://www.mankurty.com/blog/?p=187.
Про клубнику= трУскавки и трускАвки)))
А знаменитый курорт Трускавец - это... клубничный город?)))

Reply

pani_teklia July 3 2011, 05:51:39 UTC
В белорусском языке тоже довольно часто употребляют слово "трускалки". Про Трускавец как-то даже не задумывалась, но... всё может быть :)

Reply


Leave a comment

Up