Посипані солені палюшки. До зупок чи росолів.

Nov 19, 2007 21:32

Беремо мисочку борошна (десь коло пів кіля).

Втираємо на грубій терці пачку маргарини, трохи солимо і розтираємо долонями з борошном, так як робимо на крухі пляцки.

Вбиваємо два жовтка в ту суміш, білки лишаємо для змащування.

Розмішуємо в склянці масного кефіру пів палички дріжджів, додаємо трішки цукру.

Замішуємо тісто з перетертого з ( Read more... )

печене, смачне щось

Leave a comment

Comments 6

marusyna November 19 2007, 19:41:50 UTC
Пані Стефа, ви мені як бальзам на душу.
Як но зготую, а я то точні зробю, то зразу прийду і оповім.

Reply

pani_stefa November 19 2007, 19:47:10 UTC
Шо то є правидиве галицьке вихованнє!

Reply


dr_sushnjak November 19 2007, 20:02:30 UTC
чекайте-чекайте. палюшки - то ж друге данє, їх треба варити, а не пекти :)

Reply

pani_stefa November 19 2007, 20:05:37 UTC
а то як хто називає. те шо варити - то так само палюшки, або ліниві вареники, або книдлі, залежить яке тісто. а це - то ше може бути пальчики. але мені "палюшки" якось ліпше (:

Reply


olha_maria November 19 2007, 21:54:42 UTC
А воно довго зберігатиметься, не зачерствіє? бо я б то багато наробила, друзям і подружкам, на підвіконня б поставила.. А то солодке вже набридло.

Reply

pani_stefa November 20 2007, 20:21:59 UTC
ну, взагалі-то довго. то крухо-дріжджове тісто і ота "крухість" не дає черствіти швидко.
І ше з того можна робити маленькі рогалики (:

Reply


Leave a comment

Up