May 22, 2008 15:24
Для того всього нам треба буде таке -
2 шклянки сухого гороху
2 минулорічні бульбини
2 моркви
300 грам вуджених ребер
Кільо молодої дрібної бульби
Кільо свинячих ребер
Багато різноманітної зеленини - кріп, петрушка, базилік, розмарин
5 пляшок темного пива (властиво, треба тільки півтори шклянки, але хто б то не знав, куди подіти решту)
400 грам борошна
1 пачка маргарини
Кільо квасних ябок
Шклянка маку
Родзинки
2 яйка
Сіль, перець, цукор,порошок до печеня, імбир, цинамон, мед, сметана, вода - скількись там треба буде.... майте під руками.
Горохова зупка «Ups»
Зварити росіл з вуджених реберець, моркви, зеленини і цибулі в лушпинні. Витягнути то все, що варилося, з реберець обібрати м’ясо, моркву потерти, зеленину і цибульку викинути.
Сухий горох добре перебрати і вимити, зварити до напів готового стану в легко підсоленій воді.
Замажити на оливі цибульку до прозорості.
2 бульбини пообирати, покраяти і вкинути до росолу. Туди ж - недоварений горох і смажену цибульку. Варити на невеликому вогні доки не звариться бульбочка. Тоді додати м’ясо і моркву, порізаний свіжий кріп, 1 ложку сметани, 1 ложку соєвого соусу і троха цитринової цедри. Зачекати, щоб закипіло і вимкнути. Накриваємо покришкою на троха.
Картопля Фрі BSD
На пательні загріти троха оливи, засмажити в ній 3 зубчики часнику, який потім викинути. Дрібну молоду картопельку гарно вимити, кинути на пательню і на середньому вогні підсмажити. Як буде вже майже-майже готова - додати багато порізаної зеленини (кропу, петрушки, базиліку...), посолити, поперчити грубим товченим червоним перцем.
Свинячі реберця з медом і темним пивом «Hard&Soft»
Свіжі свинячі реберця з м’яском добре помити, натерти сіллю, перцем і свіжим розмарином. Скропити цитриновим соком. Залишити на троха, шоб замаринувалося. Зполокати від маринаду, висушити серветкою. Кинути в казанок з гарячої оливою і скоро обсмажити з двох боків. Як обсмажиться - долити пива, закрити покришкою і тушкувати на малесенькому вогні десь 40 хвилин. Як вже бачите, що м’яско на реберцях готове - додаємо в казанок ще трішечки пива (бо попереднє мало б вже випаруватися), ложку меду і декілька смужок імбиру. Збільшуємо вогонь і зо 5 хвилин ше то все підсмажуємо, але помішуємо, щоб не горіло. Вимикаємо і накриваємо покришкою.
Крухий яблучний пляцок з маком «Apple Maсintosh»
Борошно і порошок до печеня перетерти долонями з маргариною на крихту, додати 2 перетерті зі шклянкою цукру жовтки, ложку сметани, замісти нелипке тісто, згорнути його кулькою, і покласти в холодильник.
Тим часом мак запарити декілька разів, злити воду і обсмажити троха на пательні з 2 ложками масла і 2 ложками меду. Додати родзинок.
Ябка почистити і покраяти на плястерки.
Виймити тісто, 2\3 потерти на помащену бритванку.
Викласти мак, зверху ябка. Посипати троха цинамоном.
Збити білки з цукром і намастити на ябка. Решту тіста натерти на білки.
Пекти десь 40 хвилин при 200 степенях.
смачне щось