Oct 12, 2015 20:36
Сьогодні бачила в супермаркеті ajo negro (ахо негро), часник чорний по 49,9євро за кілограм. Ясно, що при такій ціні розфасований в симпатичні коробочки по 2-3шт. Лушпиння в нього коричневе. А оскільки це, мабуть, і для Іспанії екзотика, то поруч висить картинка, який він корисний, і як його вживати (чи до борщу, чи на ніч). Але найбільше мене вразило на тій картинці, що й зубочки не білі, а чорні, і на розрізі теж. Що ж воно за чудо таке? В Іспанії і звичайний часник такий злий, що аж очі на лоба лізуть. Я минулого року привезла додому, посадила кілька зубків, виріс крупніший, ніж в мене зазвичай. В цьому році сусіди скаржились на часник, в одних рано захворів і пожовтів, в інших через посуху дрібний. А в нас нормальний.
Якби ж в мене вистачило розуму не садити його разом з нашим, то на насіння б зібрала. А так не розберу, де який.
Дения,
Испания