Парад вишиванок 2015 в Чернігові

May 24, 2015 23:52

В суботу, 23 травня, в Чернігові відбувся Парад у вишиванках. Збір о 13 год. біля Мегацентру.




1. Така гарна пара.



2. А ці два  патріоти влаштували автогонки своїми машинками. Мами кажуть, що вони щойно познайомились.



3.



4.



5.



6.



7.



8.



9. На термометрі +31, всі намагаються сховатися в затінку.



10. Красунечка.



12. А тут дві красуні, та ще які бойові.



13. А яка в мами сумочка...



14. Починаємо шикуватись. В мене теж гарна вишиванка, я її цілу зиму вишивала в 1989-90 роках, а візерунок привезла з Ворохти, що в Карпатах. Я - позаду маленької дівчинки, що з червоною сумочкою.



15. От така в мене вишиванка.



16. Починаємо ходу. Вперше в житті я бачила таку , а може й більшу,  кількість людей у вишиванках в 1989 році в Коломиї, коли там проходив Перший всесвітній Собор Духовної України, започаткований Олесем Бердником, дисидентом, письменником-фантастом. Ніколи не могда подумати, що таке можливо в Чернігові.



17.



17.



18. Йдемо проспектом Миру до Красної площі.



19.



20. На Алеї Героїв біля Зеленої сцени проспівали Гімн України.



21.



22. А потім цей гурт представив літературно-музичну композицію "Українці - українцям" за мотивами поезії нашого земляка Григорія Чупринки, розстріляного більшовиками в 1921 році. Не було мікрофона, і на сонці дуже спекотно, але композиція глядачам сподобалась, дуже співзвучна сьогоденню. І виконували щиро - і декламували вірші, і співали під гітару.



23. По всій Алеї Герїв сьогодні благодійний ярмарок, щоб підтримати  воїнів-чернігівців.



24.



25.



26. Більшість учасників параду у вишиванках між собою розмовляли російською, особливо молодь. А як могло бути інакше, коли в кінці 80-х років у Чернігові з 30-и шкіл була лише одна українська?

И сколько могут гавкать падлюки, ведущие против Украины войну оружием и словом, что несчастные крымчане и донбасяне "попросились" в Расеюшку, потому, что им запретили русский язык? (даже не извиняюсь за некорректное выражение).

Тем черниговцам, кто пошел на парад вышиванок, точно так же "запретили", и они  повесили сине-желтые флаги у себя на балконах, выучили Гимн Украины, стали участвовать в волонтерском движении, надевать вышиванки и отдавать свою жизнь  за Родину.
І ця дівчина на моє питання спочатку одну фразу сказала українською, далі перешла на російську. А стоїть з бандерівським прапором.



27. Тут можна повчитись і внести свій вклад в плетіння маскувальної сітки.


В цей день в місті відбулося ще кілька цікавих заходів з патріотичним духом, але про них трохи пізніше.

Чернигов, #парад вишиванок в Чернігові

Previous post Next post
Up