ОБЕРЕЖНО: БАТЬКИ! Чому батьки втручаються в стосунки та родини своїх дітей?

Nov 02, 2012 09:37

Дуже часто стикаємось на сайті Сімейного Клубу з запитаннями втручання батьків в стосунки молодої сім'ї (питання на тему втручання батьків в стосунки та шляхи вирішення цієї проблеми можна почитати тут).

Як ви думаєте:

чому батьки часто бувають причиною руйнації молодих родин? Що змушує втручатись в приватне життя своїх дітей?

Ось одне з останніх ( Read more... )

он-лайн консультація, конфлікт, батьки-діти, сімейний клуб

Leave a comment

Comments 3

mahasitha November 2 2012, 09:24:48 UTC
Я думаю что мамы (а обычно именно мамы) вмешиваются совсем не потому что хотят детям лучшей жизни, а из-за эгоизма и отсутствия собственной жизни. Многие мамы как вампиры, хотят высосать жизнь своего ребенка и полностью его контролировать. Они конечно это не со зла, а из лучших побуждений, но получается не очень хорошо. Сколько у нас в стране сороколетних великовозрастных мужиков без работы, которые живут с мамами и клянчат у них деньги на пиво? И виноваты в этом мамаши, которые вместо того, чтоб учить сына самостоятельности, контролировали каждый его шаг и покрывали все его нужды и проступки ( ... )

Reply


jangebazi November 5 2012, 05:54:34 UTC
в мене це наболіле питання :). Дійсно, мами, які не мають повноцінного особистого життя (не лише в плані партнера, а і захоплень, розваг, зацікавлень, особистої мети в житті), дуже бояться відпустити свого синочка. В оцій ситуації, яку описують в запитанні, мама не відчепиться навіть після весілля. Це на мою думку. Хіба що майбутня невістка зможе знайти в собі силу переконання і поговорити з цією мамою сама, розставити все на свої місця. Мені це не вдалося. Почитаю, мабуть, книжку, яку Ви рекомендуєте, "Фактор матері".

Reply


olena_shabunina November 5 2012, 06:16:58 UTC
Книжка "Фактор матері" просто чудова! ))))
Дуже раджу!!!
І взагалі питання мега-актуальне...
Батьки і справді чомусь часто не дають дітям відділитись і жити своїм життям.
Думаю, до дітей ще питання: треба ж ще якось і свою волю виховувати....

Reply


Leave a comment

Up