Романтичні кафе у Львові - сімейний уікенд для двох

Jan 12, 2011 16:45

Провели з чоловіком незабутні зимові вихідні у Львові. Якщо відпустка вже пройшла, або навіть не намічається, сімейні вихідні у місті Лева - це саме те, що треба! :) Коштуватиме таке задоволення доволі недорого, а вражень можна отримати більше, аніж за цілий місяць канікул.

Взимку у Львові найкраще - це атмосферні кав’ярні та неймовірні ресторації. По ним ми і пройшлись.
Ці, на мою думку, найкращі. :)


Трапезна (підвал Бернардинського монастиря) - затишна атмосфера, смачнюща кухня і дуже привітний персонал. Колись мені цей заклад порадила hajdamaka . За що їй уклін і величезне спасибі!
Кожна сторінка меню Трапезної мальована вручну. Це - справжній витвір мистецтва.
Всім, хто завітає сюди на обідню, щиро раджу скуштувати тутешній луковий пиріг - фірмова страва закладу. Загалом, кухня дуже смачна, а ціни доступні. То ж сюди потрапити - це просто маст, якщо ви у Львові.


K'Kawa (вул. Валова 5) - приємна та затишна кав’яренька. Приємно вразили шоколадні десерти. Любителям солоденького тут точно сподобається. Як на мене, найсмачніше в меню - десерт з п’яними вишнями в шоколаді.


На бамбетлі (пл. Ринок 29) - невеличка кав’ярня з цікавим дизайном. Меню і кухня, щоправда, мене не дуже вразили, але дизайн та атмосфера цілковито компенсує цей недолік. ;) З кав’ярні можна безкоштовно надіслати додому фірмову листівочку з закладу, яка нагадуватиме вам про приємне духмяно-кавове спілкування у Львові. Найбільша окраса закладу - бамбетлі (дерев'яні галицькі лави на честь яких і названо заклад).


Дім легенд (вул. Староєврейська, 48) - один з численних закладів Lokal .Традиційно для цієї мережі: унікальний дизайн, якісне обслуговування та хороша кухня. Тутешній штрудель раджу скуштувати всім! ) Тут можна дізнатись справжню історію Львова від тутешніх сажотрусів-охоронців міста (помацати львівську бруківку, спостерігати за закутою річкою Полтвою і приборкати справжнього дракона), а заразом і смачно перекусити.


«Під Золотою Розою» (вул. Староєврейська, біля синагоги) - черговий винахід Lokal. Колориту галицькій жидівській кнайпі додає можливість поторгуватись з офіціантими після смачного обіду. :) Нам потрапити сюди не вдалось з причини величезної навали туристів. То ж якщо надумаєте - столики бронювати варто завчасно... Окреме спасибі за підказку про жидівську кнайпу irsynina )


Гасова лямпа (вул. Вірменська 20) - вже доволі відомий, однак від того не менш привабливий концептуальний заклад Lokal. Тут можна недорого і смачно попоїсти, а заразом і купити купу всілякого сувенірного непотребу для друзів. ;)


Двері в… (вул. Федорова, 18) - сезонна кав’ярня для літньо-осіннього відвідання Львова, але не згадати про це місце просто неможливо. Кав’ярню розміщено просто неба в одному л затишних львівських двориків. На вихідних особливий незабутній настрій тут створюють музиканти. Минулого літа ми втрапили на саксофоніста, який подарував нам неймовірний сімейний вечір. Раджу всім романтикам!


Львівська майстерня шоколаду (вул. Сербська 3) - невеличка кав’ярня та магазин солодощів, вигаданий товариством вільних та небайдужих львів’ян, об’єднаних в мережу Lokal. Тут можна придбати фірмовий львівський шоколад та поласувати місцевими солодощі, а до того ж на власні очі побачити, як створюється справжній шоколад. Додаю цю кав’ярню за порадо б моїх ЖЖ-френдів murmur4him та moy_compas


Вероніка (пр. Шевченка, 21) - просто легендарна львівська цукерня. Тут завжди не бракує відвідувачів, а той, хто хоча б раз скуштував тутешні тістечка, неодмінно повернеться сюди знову.


Кафе №1 або «Одиничка» (пл. Катедральня, 5) - приємний, а отже доволі відомий як серед львів’ян так і серед туристу ресторанчик на дві невеличкі зали. Тут можна випити смачного вина і просто приємно посидіти зимовим вечором. Ціни львівські.


Під синьою пляшкою (вул. Руська, 4) - невеличка, але дуже затишна кав’яренька в самісінькому центрі Львова. Якщо ви хочете розказати коханій про ваші глибокі ніжні почуття, підкоривши її серце запашною кавою та загадково-романтичною атмосферою - ви потрапили за адресою!

сімейне дозвілля, романтика, сімейне кафе, Україна

Previous post Next post
Up