"Хроніки Нарнії" - найкраще християнське кіно або Як насправді звуть Аслана?

Dec 16, 2010 14:48


А Ви вже встигли переглянути «Хроніки Нарнії. Підкорювач Зорі»?

Цікаов інше: більшість людей чомусь зовсім не помічають очевидних паралелей та ідей автора, який він майже прямим текстом говорить в своїх книгах "Хроніки Нарнії". Сьогодні християнські істини проповідуються з телеекранів і звучасть в усіх найбільших кінотеатрах світу! :)

"Я бываю и в вашем мире, - сказал Аслан. - Только там я зовусь иначе. Учитесь узнавать меня и под другим именем. Для этого вы и бывали в Нарнии. После того, как вы узнали меня здесь, вам легче будет увидеть меня там." Клайв Стейплз Льюис. Хроники Нарнии. Покоритель зари, или Плавание на край света.

Автор книги "Хроніки Нарнії" був християнином і хоча в своїх інтер'ю він говорить, що не ставив перед собою ідеї переказати Біблію та євангельські ідеї для дітей, йому, без сумніву, це вдалось просто чудово!

В світі багато було дискусій, чого хотів, а чого не хотів автор книги, але на виході маємо те, що маємо. Важко не подумати про Воскресіння, коли читаєш (дивишся) те, як Аслан йде на смерть заради спасіння цілього світу Нарнії, або ж згадайте про те, як автор розповідає про створення світу Нарнії. ) Сумнівам тут уже мало місяця.

В одному зі своїх останніх своїх листів (березень 1961 року) Льюїс пише: «Оскільки Нарнія - це світ тварин, які говорять, я вирішив, що і Він (Христос) також стане тут твариною, що буде говорити людською мовою в цьому світі так, як Він став людиною в нашому. Я зобразив Його левом, оскільки це - цар над усіма тваринами; Окрім цього Христа називають «Лев Іудеї» в Біблії»

Що тут ще скажеш? Дізнавайтесь, як звуть Аслана в нашому світі, шукайте Його добра, світла та мудрості в своєму житті. Покладайтесь на Його милість і безкінечну любов! :)

Бов, сімейне кіно

Previous post Next post
Up