на цьому місці має бути злобний пост

Dec 24, 2010 16:12

на який у мене просто фізично немає сил і часу. тому сорі за трохи сумбурний текст...

Щойно випадково із жж prosto_az дізналася, що на Луганщині сесія міської ради вирішила не пускати АСЕТ в усі навчальні заклади міста. Дуже шкода, насправді, бо АСЕТ хороша організація, яка докладає багато зусиль, щоби допомогти молоді і підліткам запобігти багатьох проблем, в тому числі СНІДу, ранньої вагітності тощо. Заборонили їхню діяльність за сприяння православних (канонічних) священиків, які розгорнули відповідну інформаційну кампанію. Притому що, можна припустити, їх турбує не робота організації (бо вона по суті своїй корисна), а тільки те, що за нею стоять протестанти. А це ж Луганськ, канонічна територія. як же можна!!!

"Маленькая победа есть. До воскресенья перекроим харизматам, прикрывающимся "половым воспитанием", вход во все клубы и ДК. И начнем готовить материалы для руководства городов всей луганщины, дабы данную напасть в корне выкорчевать", - пише в своєму блозі православний священик Олександр Авдюгін.

 І от тільки випадково, з жж я дізнаюсь про цю ситуацію  (а якщо я не маю часу читати жж - то би і взагалі не дізнались, так???) і те, що протестанти у Луганську незадоволені діями православних "сектоборців" на чолі з протоієреєм rebrik. Вже тоді прочитала самі записи в блозі у останнього (пізніше він їх заховав під замок).

Не знаю, що мене більше обурює. З одною сторони гидко читати нісенітниці, які верзе православний батюшка (перепрошую за нетолерантність). Ну бо як інакше назвати от це: Приходят в школу, директору 300$, якобы на приобретение необходимого "инструментария" и детишкам книжки и лекцию о том как избежать аборты в 12 лет, умело пользоваться контрацептивами, полезности и нужности онанизма, а также о естественности семьи по формуле: папа+папа+ребенок и мама+мама+ребенок.

Я прекрасно знаю, що організація АСЕТ нічого подібного не пропагує. Тому ці слова навіть можна назвати брехнею. З вуст священослужителя. Проте досягнута мета, очевидно, виправдовує засоби.

З іншої, вважаю, що винні і ті, проти кого розвернули цю кампанію. Ображена сторона, а саме представники АСЕТ та місцевих євангельських церков, знову програли інформаційну війну, точніше, просто й не починали її. Ніхто із християнських ЗМІ, наскільки мені відомо, не був проінформований про проблему. Можливо, розголос би не змінив суттєво, бо зараз наша держава бачить і знає лише одну церкву.

Але зараз почали махати кулаками лише після драки. І поки що лише в жж. Мені вкотре прикро і боляче бачити низький рівень медіаграмотності євангельських церков та організацій типу АСЕТ. А серед коментарів до цієї дивної статті я побачила знайомих, які не попередили християнських журналістів про цю ситуацію. Ну нас принаймні не попередив ніхто. Та й в інших християнських виданнях я не бачила повідомлень. До нас ніхто не звертався, не надсилав жодного прес-релізу, не зателефонував у редакції. Нічого не зробили. Набагато легше просто обурюватись на православних, які порушують їхні права.

Я вважаю, що їм немає кого звинувачувати, окрім як себе. І це дуже сумно.

робота, протестанти, життя як воно є, релігійна свобода, православні

Previous post Next post
Up