zandkoekjes

Apr 20, 2006 13:50

Googlend op recepten voor zandkoekjes kom je heel wat verschillende versies tegen. Met of zonder ei, met of zonder vanillesuiker, basterd- vs. poeder- vs. kristalsuiker, bloem vs. (zelfrijzend) bakmeel, verschillende verhoudingen, verschillende baktijden en -temperaturen, maar wat ik me nu vooral afvraag ( Read more... )

werk, overdenkingen, interactief

Leave a comment

Comments 3

plakkerigheid anonymous April 20 2006, 06:43:22 UTC
koud = minder plakkerige boter. Maar hierin zit een optimum, te koud is ook niet goed. Het uitsteken gaat ook makkelijker als je het deeg even in de koelkast laat opstijven.

Het in stukjes snijden is ook om ervoor te zorgen dat je minder lang hoeft te kneden en dat het deeg dus minder warm wordt van je handen en dus minder aan je handen blijft plakken.

Resultaat is qua smaak volgens mij hetzelfde, maar visueel worden de koekje aantrekkelijker als je ze ook nog van je handen af kunt krijgen.

Succes!

Marga

Reply

Re: plakkerigheid nieske April 20 2006, 07:40:36 UTC
Aha! Toch vooral voor de bereiding dan. Fijn om te weten! Dankjewel, Marga :)

Reply


anonymous April 20 2006, 21:51:01 UTC
Dit zijn va die vragen die je in een brief zou moeten stellen aan De Verleiding. Je weet wel, die katern van de Volkskrant. Daar hebben ze altijd complete relazen over het hoe en waarom van boter of olie in een pan, kaas- en wijnsoorten in de kaasfondue enz enz. Er zal vast net zo goed een optimaal zandkoekjesrecept zijn met een uitgebreide, gedegen wetenschappelijke verklaring.

frank

Reply


Leave a comment

Up