куди вкинути листа

Mar 22, 2011 21:11

        Після того, як марки куплені в автоматі, лист можна сміливо закидувати в поштовий ящик. Вкидування - це вже перший етап  сортування пошти, яке пришвидшує його доставку адресату. Тобто, ліва комірка на фото - це листи по Мюнхену, права - в інші напрямки. Європейські індекси важко сплутати: згідно правил, попереду пишуть країну, напр. D-80432 (Німеччина), А-45625 (Австрія). Країни СНГ мають просто цифровий код, який відповідає регіону та номеру поштового відділення. У Німеччині перша цифра в індексі відповідає теж регіону, але не збіжна з кордонами федеральної землі.
        На поштовій скрині висить досить чіткий графік виїмки (це дурнувате російське слово пишуть на укр. скриньках) відправлень. Де там власне забирають вкинуте - я бачу чітко: є дверка. В Україні внизу ящиків є пази для впихування великого міха, в який вивалюється пошта. 
        У Мюхені я подибав випадково два види ящиків. Один з них великий, масивний, тумбоподібний. Інший - на металічних опорах та значно меншого об’єму.

Два великих куфери.


І маленька скринька.



        Пакунки можна й треба лишати на станціях пакування (пакштацйон). Де вони знаходяться по місту і як їх шукати - не маю поняття. Я натрапив випадково. Мабуть, на пошті точно можна залишитися посилку.
        Щось там треба тиснути, запихати гроші, карточки. Натомість отримати марку-штрих-код та, здається, картон для посилки. Все це упакувати на колінах (а де ж іще?) і покласти до одного з ящиків.

Пакштацйьон загрозливо велика (для масштабу - колесо вєліка).


Мюнхен, Æвропа, не та' як у нас, Германия

Previous post Next post
Up