бомбони

Aug 10, 2010 23:37

          Про автомати на цигарки я писав, а тепер ось ще одна причуда - автомати на цукерки. Цій цікавинці завдячую передовсім своєму кумпелю, який допоміг її знайти.
          Суть така: зажбурнути 50 євроцентів (5 гривень) і отримати одну бомбонину або жуйку. Я би побоявся їх купляти, бо не певен в їх свіжості. Хоча варто міркувати так: за автоматами хтось же дивиться, тому несвіжого бути не може. Або так: автомати стоять на сонці, біля дороги, тому якими б герметичними вони б не були, а пил і нагрівання все одно будуть впливати на стан продукції.

Пригадую, як знайома розказувала про свої перші роки роботи в продуктовому магазині на Незалежності («Козак», здається). Власне, тоді з’явилися в продажі для дітей різні черв’яки, щелепи, ведмедики жувальні (якщо мені не зраджує спостережливість, то попит на цю продукцію в наші дні суттєво знизився). Найгіркішими були ті дні, коли треба було здавати зміну і перераховувати весь товар. Так як черв’яки продавалися поштучно, їх потрібно було теж облікувати покількісно. Малі паскуди (=діти) купляли 1 жуйку з великого баняка, а потім треба було всі 500 штук перераховувати в кінці зміни. Без мату не обходилося.
          І ті бутафорні пинцетики - для показухи тільки. Перераховували все вручну і швидко :)
          Автомати в цьому плані більш досконаліші. Але для Європи, не для України (негайно пригадайте обірвані слухавки в телефонах-автоматах і звернуті цифрові диски. Майбутня доля цукеркових автоматів стане одразу прогнозованою).



П.С. Тотальна автоматизація дійшла до продажі в автоматах презервативів (0,50 євро), гігієнічних бинтів, лейкопластирів та іншого краму. Іншого - не бачив. Можливо, щось ще автоматично продають.

Æвропа, не та' як у нас, Германия

Previous post Next post
Up