Фрукт, який виглядає казна-як, такий самий ніякий на смак. Буває, що не щастить з зовнішнім виглядом, а буває, що не щастить зі смаком. Навіть ситуації не рятує його співзвучність з
ківі. Тут ніяких паралелей, окрім, хіба що, зеленої в розрізі серединки.
Ківано, або рогата диня, антілький огірок - заморський фрукт, житель у салатах та холодних закусках. Войовничий вигляд - досить вірна перепона, щоб його не їсти, кому заманеться. Цей модний родич огірка має якісь немодні смакові властивості, проте виглядає шикарно. Такої зухвалості йому додає оранжева шкірка та м’ясистий зелений колір серцевинки.
Смак ківано дуже схожий на, увага!, суміш гарбуза, огірка, дині та креветок. Скажу, що найбільшої блювотини серед
тропічних фруктів я ще не пробував. І це переконання з’явилося, коли я доїв повністю увесь плід. Спочатку воно виглядало свіжим драглистим огірком з насінням дині (але їстівне). Розрізаний навпіл плід потім було покавальцьовано на плястерка (як кабачок). Виїдена ложечкою серединка мала тенденцію до наростання відрази до того, що їсться.
Якщо взяти смак перестиглого огірка (жовтий такий) плюс додати туди якогось блювотного морського смаку - таким буде смак ківано.
І, що найкумедніше, я чекав, поки мені привезуть це хвалене чудо, просто мріяв нарешті його спробувати, вбабахав гроші за нього і залишився розчарований. І таке теж буває.