Сьогодні, коли забирав сина із садочка, слухав у машині новини. Говорили про олімпіаду в Сочі, і що там варитимуть гігантські кількості борщу. Запросили спеціаліста із "радянської" кухні. Я вже навіть думав виключити радіо, щоб не псувати настрій розповідями про російську страву борщ. Але на диво спеціаліст виявися компетентним. Першим ділом вона
(
Read more... )
Comments 7
формула стебла буряка)
( ... )
Reply
Reply
Reply
(The comment has been removed)
Reply
А в мене був випадок, коли один китайський студент жив на квартирі в якоїсь пенсіонерки в Києві, у неї ж ніби і харчувався. А прийшов до нас, я подаю борщ - а він раптом питає: "Чим ти його фарбувала?" Я отетеріла, кажу, невже ти не куштував борщ, не бачив буряка?! Взяла, при ньому поколупала сирого буряка нігтем. Він каже, що його "домовласниця" такого не готує. Тепер думаю, а чи не варила вона institutional borscht, який деякі умільці здатні назвати "білим"?
Reply
Так, з точки зору екстремальних дієтологів краще не змішувати молочні і м'ясні продукти, щоб молочні не заважали засвоюватися залізу з м'яса. Одного разу вийшов у мене страшний і цікавий діалог з "міжнародним дієтологом", яка від ООН надавала допомогу в найстрашніших точках Африки. Вона потребу розділяти молоко і м'ясо пояснювала без прив'язки до якихось культурних чи релігійних традицій, а суто з точки зору біології. З іншого боку, правильно приготований буряк - це чудове джерело фолієвої кислоти, вкрай необхідної вагітним і тим, хто планує дитину. А інші речовини у страві не мусять впливати на її засвоєння.
Reply
До речі, здається в Африці у масаїв молоко із кров'ю - дуже важлива страва.
Reply
Leave a comment