Про Добкіна, Міхалкова і взагалі імперців

Feb 29, 2012 09:19

Originally posted by bilozerska at Про Добкіна, Міхалкова і взагалі імперців

Спеціальний пост для прибічників ідеї про дружбу і братні стосунки з Росією. Якщо такі, звісно, мене читають.

Один з головних кремлівських пропагандистів Нікіта Міхалков зробив документальний фільм, у якому використав відомий відеоролик, де Михайло Добкін, тоді кандидат на посаду мера Харкова, з муками і матюками записує свою агітаційну промову. "А что, у нас избирались в России по-другому? Что, у нас такие Миши со своими пиарщиками за кадром не приходили к власти вот таким же образом? С вешанием вот такой вот лапши на уши? Все было абсолютно так же. И вы хотите, чтобы это продолжалось? Лично я - нет", - каже за кадром Міхалков.

Добкін, при всіх його негативах, далеко не найкумедніший з політиків. Принаймні, до Жиріновського за цим параметром точно не дотягує. Але я зараз не про це.
Український політик може бути не українцем за походженням, може займати гранично проросійську позицію, може навіть бути нагороджений російським орденом, як Добкін - але все одно російські імперці його за рівного не тримають, він для них якийсь неповноцінний.

З чого сміється і знущається в даному разі Міхалков?
Може, з матюків? Але ж росіян матюками не здивуєш. І з відео зрозуміло, що це не прямий ефір і ці слова не призначалися для широкого загалу.
З невміння Добкіна виголошувати промови? То й що, хіба у Росії всі кандидати в мери - гарні оратори?

Отже, Міхалков висміює дві речі:
по-перше, що кандидат на посаду намагається сподобатися виборцям, щось їм наобіцявши - замість того, щоб, як це робиться у Росії, підлизатися до начальства, щоб воно його призначило.
по-друге, імперців веселить саме словосполучення "український політик". Думаю, для них те це саме, що "гондураський кібернетик" тощо (хоча в Гондурасі, певно, є й свої кібернетики).

І як же на це відреагував Добкін, теперішній губернатор Харківщини? Він написав Міхалкову листа, де є слова: "Искренне желаю Вам успехов в реализации намеченных целей, тем более, что наши симпатии совпадают". Чим зайвий раз довів: щодо нього особисто Міхалков таки не помилився.

Але якщо вже ДОБКІН сподобився такого ставлення з боку офіційного кремлівського пропагандиста і довіреної особи Путіна - що ж казати про їхнє ставлення до решти українських політиків?

Не думайте, імперські прихвосні, що якщо ви називаєте російських імперців братами, то й вони до вас ставитимуться, як до братів. Ви для них - шути і холопи.

Україна

Previous post Next post
Up