Хорошковський, Могильов і "Блок Грузина"

Jan 19, 2012 08:50

Originally posted by bilozerska at Хорошковський, Могильов і "Блок Грузина"

Ось нарешті зняли й Хорошковського.
Так само, як і Могильова - начебто навіть на підвищення.

Це, судячи з усього, Янукович з Путіним у "самостійність" грається. Зовсім зняти призначених Путіним керівників він боїться - то пересаджує їх з місця на місце. Тепер будемо чекати, коли Табачника призначать губернатором Львівщини :)
Пересаджати їх треба, з Януковичем на чолі, а не пересаджувати. Звісно, це вже завдання для наступної влади.

Могильова на посаді вже нема, а люди у міліції продовжують вмирати. 17 січня на Сумщині під час допиту помер 32-річний чоловік. Помер, як завжди, "від серцевої недостатності". Будучи у наручниках - звичайно, тільки тому, що "угрожал нанести себе и окружающим телесные повреждения, пытался убежать из кабинета".

Сказати вам, коли у міліції помирають від серцевої недостатності? Коли людину приковують до чогось наручниками, вдягають на голову поліетиленового пакета і тримають його, поки людина не знепритомніє. Потім дають віддихатися і знову натягають пакета. Поки людина не підпише все, що від неї вимагають. Або не помре від серцевої недостатності.

До речі, менти не ідіоти, щоб показувати лікарям зі "швидкої" непритомну, а то вже й мертву, людину в наручниках. Наручники вони мали зняти, а зізналися, що він був у наручниках, лише тому, що від них залишилися сліди, які лікарі й патологоанатоми не могли не помітити.

Розмовляла я нещодавно з однією нашою молодою революціонеркою з приводу "Блока Грузина" (повної люстрації міліції за грузинським зразком). Вона, що зазнала від ментів значно більше лиха, ніж я, категорично проти. Каже, що бувають і нормальні менти, а покарати слід тільки "брудних тварюк", про яких відомо, що вони брудні тварюки. Тоді решта злякаються і принишкнуть.

А я їй кажу: "Ось ти знаєш кількох "брудних тварюк". Але ти знаєш їх лише у Києві, та й те не всіх, а Україна столицею не обмежується". А вона каже: "Інших тварюк інші люди знають".

Так от, я час від часу теж граюся думкою, що звільнити треба всіх, а хороших одразу прийняти назад (але не більше, скажімо, 10% від загальної кількості). Хороші - це ті, у кого є службові досягнення і одночасно на протиправні дії яких не скаржились люди.
Але це утопія.
Якщо бодай когось залишати, то залишаться не кращі й сумлінніші, а найбільші корупціонери, які знайдуть підхід до представників нової влади чи до членів комісії, яка визначатиме, хто хороший, а хто ні. І міліція через них наново розкладеться зсередини. Ще й нову владу розкладуть.

Отже, лише тотальна люстрація. А "брудних тварюк" - під суд.

Грузiя, Україна

Previous post Next post
Up