"Надто багато людей байдуже ставляться до подій на Донбасі", - командир 2-ї ОТГ ДУК ПС

Mar 26, 2016 22:20

  Як говорить один із бойових командирів Добровольчого Українського Корпусу на позивний "Дракон", публічність - це не для нього. Він комфортніше почувається, коли просто гідно виконує свій Обов'язок українського добровольця, без балачок. Але для сайту НВР "Правий сектор" таки зробив невелике виключення і дав інтерв'ю.

Його 2-га окрема тактична група ДУК ПС вже не перший день воює за єдність українських земель. Тож другові "Дракону" є що розповісти!

Чому для участі у бойових діях Ви обрали формування ДУК "Правий сектор"?

- Тому, що це дійсно активне добровольче формування.

Взагалі в "Правому секторі", ще як вуличному русі, я почав брати участь після розстрілів на Майдані. А коли почалися події на сході України - кинув роботу, дім і поїхав воювати.

Розкажіть, коли створювалася 2 ОТГ ДУК ПС?

- Коли у 2015-му році наш 7-й батальйон (7-й Окремий Батальйон ДУК ПС, - О.Ч.) перевели у запасний, то частину підрозділу залишили на фронті. Так була створена 2-га ОТГ. Це відбувалося під Волновахою.

Які завдання зазвичай виконує Ваша група на фронті? (Можна без зайвих подробиць).

- В основному - це розвідка, збір інформації, робота проти ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп, - О.Ч.) - в такому плані... Співдіємо теж з військовими щодо розвідки, мінування-розмінування на лінії розмежування.

Недавно ми планували штурм однієї з позицій ворога, але довелося відкласти через моє поранення.

Маємо постійне питання у інтерв'ю з нашими правосекторівськими фронтовиками. Без зайвої скромності, якими конкретними успіхами Ви можете похизуватись?

- От приміром... Останній наш вихід, скажем так, склався вдало. Не зважаючи на моє поранення, ми знешкодили 4-х сепаратистів з Російської Федерації. Підтвердження вже було по тому в "Новостях ДНР" (вони вже не приховують інформацію про "заїжджих"). Заявили, що двоє стали двохсотими на місці, а ще двох не довезли.

Друже "Дракон", а як Ви можете сформулювати ті цінності, за які особисто Ви воюєте?

- Розуміння, що наша земля - то є наша земля, у мене від народження. Я зобов'язаний її захищати! Все просто.

До того ж, у кожного своє призначення по життю. Я відчуваю себе воїном. Отаке моє покликання. Тому я й відстоюю територіальну цілісність нашої України зі зброєю в руках.

У суспільстві є певна дискусія щодо рецепту перемоги у цій війні. Перша думка: спочатку треба добряче почистити верхівку держави, а вже потім під адекватним керівництвом повертати Донбас і Крим. Адже інакше перемога буде просто нереальною. І друга думка: зрадлива влада почекає, адже зараз треба зосередитись на бойових діях проти сепаратистів. Хоч державна верхівка й не прагне повертати окуповані землі, ми все одно щось придумаємо. Яка ж позиція у Вас стосовно рецепту перемоги?

- Схиляюсь до думки, що запорука перемоги в іншому. Тільки разом ми зможемо дотиснути цю війну. Тобто треба підняти весь народ. Щоби піднялося ціле суспільство для звільнення Донбасу військовим шляхом. Це на першому місці! Треба розуміти, що без політичної волі передусім громадськості нічого не вийде.

Надто багато людей байдуже ставляться до подій на Донбасі...

Які плани у Вас із підопічною групою на ближчий час? Звичайно, в рамках того, що можна озвучувати.

- Ми об'єднуємося з двома іншими бойовими підрозділами ДУК. Будемо й надалі робити упор на розвідку. Збір інформації про розташування сил ворога, протидія його ДРГ і так далі. Збільшуємо зусилля!






http://pravyysektor.info/news/news/1797/drakon.html
Previous post Next post
Up