Заява ГО "Поряд з вами" по Пореченкову

Oct 31, 2014 15:11

Оригинал взят у bilozerska в Заява ГО "Поряд з вами" по Пореченкову

Заява ГО «Поряд з вами» з приводу використання ознак журналіста російським актором Михайлом Пореченковим під час участі в бойових діях на Донбасі та незаконного перебування його в Україні

30 жовтня 2014 року російські медіа розповсюдили відео про перебування російського актора Михайла Пореченкова в донецькому аеропорті.

На додаток в мережі з’явилася розмова зі студії Anna-news, де Михайло Пореченков разом з Олегом Марковим розповідають подробиці перебування і фактично підтверджують факти, показані на відео.

На відео з передової російський актор знаходиться в дружньому середовищі озброєних осіб і робить декілька пострілів з важкої зброї. При цьому на ньому одягнутий бронежилет синього кольору та каска з надписом PRESS, що є неприпустимим згідно правил міжнародної журналістської етики.

У зв’язку з вищевказаними подіями маємо зазначити наступне.

Синій колір бронежилету та каски, а тим більше напис “PRESS” є міжнародною ознакою журналіста. Оскільки Михайло Пореченков не є представником ЗМІ, використання подібної ознаки та використання зброї росіянином є прикладом нівелювання важкої роботи ЗМІ в гарячих точках, яке може потягнути за собою небезпеку для журналістів у майбутньому, аж до їхньої загибелі.

Крім того, російський актор в незаконний спосіб перетнув український кордон, узяв участь у злочинних діях незаконних бандформувань у Донецьку.

Такі дії громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова є злочином і не можуть залишатися безкарними.

1. Ми закликаємо Службу безпеки України порушити карне провадження з приводу незаконного перебування Михайла Пореченкова на території України.

2. Ми закликаємо колег з Міжнародної федерації журналістів, з українських медіапрофспілок висловити протест та звернутися до суду з приводу провокативного використання ознак журналіста людиною, що не є представником ЗМІ і бере участь в бойових діях у якості комбатанта.

Заява прийнята
на засіданні правління ГО “Поряд з вами”
31.10.2014р.

http://www.poryad.com/?p=23518

P.S. Сподіваємось, що спільними з міжнародною спільнотою зусиллями Пореченков не зможе нікуди виїхати далі РФ.

война, Пореченков, рф

Previous post Next post
Up